VISITA CAVES FREIXENET

Els alumnes de 4t d’ESO dels àmbits econòmic i social, el 25 de març vam visitar l’empresa Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia, amb un objectiu de descobrir els secrets de l’elaboració del cava. Hem pogut identificar Freixenet com una gran empresa internacional donat que només entre el 25% i 30% de la seva producció, uns 100 milions d’ampolles anuals està dirigida al mercat nacional, la resta es destina a l’exportació.
“Freixenet” amb més de 100 anys de tradició, ens ha ofert una visió més àmplia i pròxima del món de la producció del raïm i elaboració del cava des del camp fins a les nostres taules. Hem pogut visitar els seus cellers percebent la seva humitat, a mesura que ens endinsaven sota terra, de la mà d’experts que ens han explicat els diferents ceps que podem trobar en funció del terreny  (no és el mateix el terreny prop del mar més tou que el que podem trobar a l’interior que és més pedregós, la qual cosa també influeix amb el raïm i evident al sabor del cava. Com es produeix la fermentació i s’aconsegueixen les bombolles del cava…,

Vam finalitzar la visita amb un petit tast de cava sense alcohol evidentment però ben encertat el sabor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>