Cicles Formatius de Grau Mitjà

Cuina i gastronomia + Serveis en Restauració 
Forneria, Pastisseria i confiteria
Serveis en restauració

Objectius : Aquest grau dota dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació́, preparació́, conservació́ i presentació́ de tota classe d’aliments, i la confecció́ d’ofertes gastronòmiques,  preparar menjars de tot tipus i el posterior servei . 

Durada dels estudis : 2 + 1 = 3 anys ( cicle de cuina i serveis )

Horari: De dilluns a divendres:de 9.30 a 16.00 hores (els dies de classes pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de matèries comunes)

Acreditació́: Tècnic/a en cuina i gastronomia i Tècnic de Serveis en restauració. 

Competències professionals: Preparació i presentació d’elaboracions de cuina tradicional i d’avantguarda, així com de pastisseria i postres de restaurant i el seu Servei al restaurant . 

Àmbit professional i de treball : Restaurants,  empreses de menjars preparats , càterings, hospital, etc

Sortides professionals : Cuiner/a, Ajudant/a de cuina, Cap de partida, Ajudant de cambrer , Cambrer 

Continguts

• Ofertes gastronòmiques • Tècniques culinàries
• Seguretat i higiene en la manipulació́d’aliments • Productes culinaris
• Formació́ i orientació́ laboral • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
• Empresa i iniciativa emprenedora • Postres en restauració
• Preelaboració i conservació d’aliments • Anglès
  • Operacions bàsiques al bar cafetería
• Sintesi
Operacions bàsques al restaurant bar • FCT Formació en centres de treball
Serveis al bar cafeteria Segon llengua estrangera

Continuïtat : Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració

Més informació web del departament: Cuina i gastronomia


Objectius: Aquests estudis capaciten per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració; compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores.

Durada dels estudis: 2 anys

Horari: De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores (els dies de pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de comuns)

Acreditació: Tècnic/a en pastisseria, forneria i confiteria

Competències professionals: Elaborar i presentar productes de forneria, rebosteria i confiteria, conduint les operacions de producció, composició i decoració, en obradors i establiments de restauració, aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

Àmbit professional i de treball: Pastisseries, forns de pa, restaurants, hotels, bars i cafeteries, empreses de menjar preparat, indústries agroalimen- tàries, etc.

Sortides professionals: Pastisser/a, Mestre/a d’obrador (forner/a), Elaborador/a de brioixeria, masses i bases de pizza, Elaborador/a i decorador/a de pastissos, Confiter/a, Reboster/a, Torronaire, Elaborador/a de caramels i dolços · Elaborador/a de postres de restaurant

Continguts

Elaboracions en forneria brioixeria Presentació i venda de productes
Elaboracions de confiteria i altres especialitats Formació i orientació laboral
Productes d’obrador Empresa i iniciativa emprenedora
Postres en restauració Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria Síntesi
Operacions i control de magatzem indústria alimentària Anglès tècnic
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments FCT Formació en Centres de Treball

Continuiïtat: Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració .

Més informació web del departament: Forneria, pastisseria i confiteria


 

Objectius :  et formaràs dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació, preparació i presentació de tota classe de begudes, confecció d’ofertes gastronòmiques. Capacitat per efectuar les operacions de servei d’aliments bàsics, acollir l’atendre al client i preparar plats de tot tipus a la vista.

Durada dels estudis: 2 anys

Horari: De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores (els dies de classes pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de matèries comunes)

 Acreditació: Tècnic/a en serveis en restauració

Competències professionals: Preparació i presentació de totat clase de begudes i emplatat i acabat de plats davant del client

Àmbit professional i de treball: Restaurants,  bars, cafeteries , hotels , etc..

Sortides professionals: Cambrer, Sommelier, Ajudant de rang, Cap de rang,Barista

Continguts

Ofertes gastronòmiques Serveis al restaurant i esdeveniments especials
Formació i orientació laboral Tècniques de comunicació en la restauruació
Seguretat i higiene en la manipulaciód’aliments El vi i el seu servei
Empresa i iniciativa emprenedora Anglès
Operacions bàsiques al bar cafetería Francès
Operacions bàsques al restaurant bar Sintesi
Serveis al bar cafeteria FCT Formació en centres de treball

 

Continuiïtat: Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració .

Més informació web del departament: Serveis en restauració

Com accedir  als cicles de GM

  • Graduat en ESO
  • Tenir un títol de tècnic/a
  • Haver superat la prova d’accés als Cicles de grau mitjà
  • Haver realitzat el curs específic d’accés als Cicles de grau mitjà
  • Haver superat un PFI
  • Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP)
  • Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics
  • Haver superat la prova d’accés la universitat per a majors de 25 anys