Cuina i gastronomia + Serveis en Restauració
Forneria, Pastisseria i confiteria
Serveis en restauració
Objectius : Aquest grau dota dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació́, preparació́, conservació́ i presentació́ de tota classe d’aliments, i la confecció́ d’ofertes gastronòmiques, preparar menjars de tot tipus i el posterior servei .
Durada dels estudis : 2 + 1 = 3 anys ( cicle de cuina i serveis )
Horari: De dilluns a divendres:de 9.30 a 16.00 hores (els dies de classes pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de matèries comunes)
Acreditació́: Tècnic/a en cuina i gastronomia i Tècnic de Serveis en restauració.
Competències professionals: Preparació i presentació d’elaboracions de cuina tradicional i d’avantguarda, així com de pastisseria i postres de restaurant i el seu Servei al restaurant .
Àmbit professional i de treball : Restaurants, empreses de menjars preparats , càterings, hospital, etc
Sortides professionals : Cuiner/a, Ajudant/a de cuina, Cap de partida, Ajudant de cambrer , Cambrer
Continguts
• Ofertes gastronòmiques | • Tècniques culinàries |
• Seguretat i higiene en la manipulació́d’aliments | • Productes culinaris |
• Formació́ i orientació́ laboral | • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria |
• Empresa i iniciativa emprenedora | • Postres en restauració |
• Preelaboració i conservació d’aliments | • Anglès |
|
• Sintesi |
Operacions bàsques al restaurant bar | • FCT Formació en centres de treball |
Serveis al bar cafeteria | Segon llengua estrangera |
Continuïtat : Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració
Més informació web del departament: Cuina i gastronomia
Objectius: Aquests estudis capaciten per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració; compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores.
Durada dels estudis: 2 anys
Horari: De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores (els dies de pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de comuns)
Acreditació: Tècnic/a en pastisseria, forneria i confiteria
Competències professionals: Elaborar i presentar productes de forneria, rebosteria i confiteria, conduint les operacions de producció, composició i decoració, en obradors i establiments de restauració, aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.
Àmbit professional i de treball: Pastisseries, forns de pa, restaurants, hotels, bars i cafeteries, empreses de menjar preparat, indústries agroalimen- tàries, etc.
Sortides professionals: Pastisser/a, Mestre/a d’obrador (forner/a), Elaborador/a de brioixeria, masses i bases de pizza, Elaborador/a i decorador/a de pastissos, Confiter/a, Reboster/a, Torronaire, Elaborador/a de caramels i dolços · Elaborador/a de postres de restaurant
Continguts
Elaboracions en forneria brioixeria | Presentació i venda de productes |
Elaboracions de confiteria i altres especialitats | Formació i orientació laboral |
Productes d’obrador | Empresa i iniciativa emprenedora |
Postres en restauració | Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria |
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria | Síntesi |
Operacions i control de magatzem indústria alimentària | Anglès tècnic |
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments | FCT Formació en Centres de Treball |
Continuiïtat: Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració .
Més informació web del departament: Forneria, pastisseria i confiteria
Objectius : et formaràs dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació, preparació i presentació de tota classe de begudes, confecció d’ofertes gastronòmiques. Capacitat per efectuar les operacions de servei d’aliments bàsics, acollir l’atendre al client i preparar plats de tot tipus a la vista.
Durada dels estudis: 2 anys
Horari: De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores (els dies de classes pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (els dies de matèries comunes)
Acreditació: Tècnic/a en serveis en restauració
Competències professionals: Preparació i presentació de totat clase de begudes i emplatat i acabat de plats davant del client
Àmbit professional i de treball: Restaurants, bars, cafeteries , hotels , etc..
Sortides professionals: Cambrer, Sommelier, Ajudant de rang, Cap de rang,Barista
Continguts
Ofertes gastronòmiques | Serveis al restaurant i esdeveniments especials |
Formació i orientació laboral | Tècniques de comunicació en la restauruació |
Seguretat i higiene en la manipulaciód’aliments | El vi i el seu servei |
Empresa i iniciativa emprenedora | Anglès |
Operacions bàsiques al bar cafetería | Francès |
Operacions bàsques al restaurant bar | Sintesi |
Serveis al bar cafeteria | FCT Formació en centres de treball |
Continuiïtat: Altres Cicles formatius de grau mitjàGM Pastisseria, forneria i confiteria, Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina i GS Direcció de serveis en restauració .
Més informació web del departament: Serveis en restauració
Com accedir als cicles de GM
- Graduat en ESO
- Tenir un títol de tècnic/a
- Haver superat la prova d’accés als Cicles de grau mitjà
- Haver realitzat el curs específic d’accés als Cicles de grau mitjà
- Haver superat un PFI
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP)
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics
- Haver superat la prova d’accés la universitat per a majors de 25 anys