Cicles Formatius de Grau Superior

LA NOSTRA OFERTA

Objectius: Dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina,i el servei d’aliments i begudes en restauració , determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.

Durada dels estudis: 2 + 1 cursos acadèmics: 2.792 hores. I 350 + 250 hores FCT en empreses del sector

Horari: De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores ( pràctiques) i de 15.00 a 21:20 (teòriques )

Acreditació: Tècnic/a superior en Direcció de cuina i Tècnic/a superior en Serveis en restauració

Competències professionals

  • Aplicar i supervisar l’execució de tot tipus de tècniques de manipulació, conservació i regeneració d’aliments.
  • Desenvolupar i supervisar processos de preparació i presentació d’elaboracions culinàries bàsiques, complexes i múltiples aplicacions.
  • Desenvolupar i supervisar processos de preparació i presentació de plats de cuina creativa d’autor.
  • Desenvolupar i supervisar processos d’elaboració i presentació de tot tipus de productes de rebosteria.
  • Tastar aliments per a la seva selecció i ús en hoteleria.
  • Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental en hoteleria.
  • Dissenyar ofertes gastronòmiques.
  • Gestionar processos d’aprovisionament en restauració.
  • Organitzar processos de producció culinària.
    Administrar unitats de producció culinària.
  • Definir els productes i serveis que ofereix l’empresa.
  • Dissenyar els processos de producció i servei, determinar la seva estructura organitzativa i els recursos necessaris.
  • Determinar l’oferta de serveis d’aliments i begudes.
  • Programar activitats i organitzar recursos.
  • Realitzarl’aprovisionament, emmagatzematge i distribució de vins, begudes i altres matèries.
  • Realitzar o supervisar la preparació d’espais, maquinària i estris.
  • Realitzar o supervisar els processos de preservei, servei i postservei

Àmbit professional i de treball

  • Restaurants, hotels, bars, cafeteries, empreses de menjars preparats, pastisseries i indústries agroalimentàries.
  • En grans, mitjanes i petites empreses de restauració, del sector públic o privat, sota la dependència de la direcció o gerència d’un restaurant, o del/de la superior jeràrquic/a equivalent.

Continguts

  • Control de proveïment de matèries primeres
  • Planificació i direcció de serveis i esdeveniments de restauració
  • Processos de serveis en bars i cafeteries
  • Processos de serveis en restaurants
  • Sommelieria
  • Recursos humans i direcció d’equips
  • Processos de preelaboració i conservació en cuina
  • Elaboracions de pastisseria i rebosteria en cuina
  • Processos d’elaboració culinària
  • Gestió de la producció en cuina
  • Gestió de la qualitat i de la seguretat e higiene alimentària
  • Gastronomia i nutrició
  • Gestió administrativa i comercial en restauració
  • Recursos humans i direcció d’equips en restauració
  • Anglès
  • Segona llengua ( Francès)
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Projecte de direcció de cuina
  • FCT Formació en centres de treball

Accés als cicles de GS

  • Tenir títol de batxillerat
  • Tenir un títol de tècnic/a especialista (FP2), tècnic superior (Cicle Superior) o tècnic (Cicle Mitjà)
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat
  • Haver superat la prova d’accés als CCFF de grau superior
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys

Continuïtat: Altres Cicles formatius de grau superior iqualsevol estudi universitari oficial de grau

Més informació web del departament: Direcció de cuina i Direcció de serveis en restauració

En el Cicle de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics et formaràs professionalment per poder gestionar el dia a dia de les recepcions dels establiments turístics del nostre país. El terme dual es refereix al fet que una gran part de les hores teòriques del cicle es reconverteixen en hores pràctiques que es duen a terme dins les diferents empreses col·laboradores en el programa. Ho faràs amb dues estades a l’hotel: una, el primer any entre els mesos de juny i setembre; i la segona entre, el març i juny del segon curs, tenint en compte que ets un alumne en formació i per tan tens un contracte laboral.

Més informació web del departament: Gestió d’allotjaments turístics

 

CICLE FORMATIUS DE Grau Superior de Guia , informació i assistències turístiques , novetat curs 21/22 !!

Vídeo Presentació “Estudiar a Sitges IJR Benaprès

Més informació web del departament: Guia, Informació i assistències Turístiques

Cicles formatiu de grau superior en Dietètica

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Sortides professionals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • tècnic o tècnica en dietètica i nutrició,
  • responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats,
  • tècnic o tècnica en higiene dels aliments,
  • consultor o consultora en alimentació i
  • educador sanitari o educadora sanitària.
Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats

Matèries i continguts que s’imparteixen
  • Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat/Gabinet de Dietètica
  • Alimentació Equilibrada
  • Dietoteràpia
  • Control Alimentari
  • Microbiologia i Higiene Alimentària
  • Educació Sanitària i Promoció de la Salut
  • Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica
  • Relacions en l’Equip de Treball
  • Formació i Orientació Laboral
  • Formació en Centres de Treball
  • Síntesi

Més informació del currículum a l’annex, apartat 3 ‘Crèdits’

Què necessito per accedir-hi

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de batxillerat,
  • tenir el títol de tècnic de formació professional o d’arts plàstiques i disseny, tècnic superior de formació professional o d’arts plàstiques i disseny o tècnic especialista,
  • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
  • tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent, o
  • haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys o de 45 anys, o haver accedit a la universitat per haver acreditat experiència laboral o professional tenint complerts 40 anys d’edat.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.