Soc la Lola, alumna de Grau Mitjà de Pastisseria, Forneria i Confiteria. Aquest curs he participat a la mobilitat d’Erasmus +, la meva estada ha sigut a Barcelos (Portugal), on he fet les pràctiques en un obrador que es dedica plenament a la pastisseria.
En aquesta empresa he après tècniques noves d’ofici, com a preparar pastissos de casaments, batejos o aniversaris amb diferents tècniques de decoració, ja fos amb crema de mantega o amb fondant. D’altra banda m’han ensenyat a fer servir diferents tipus de maquinària que serveixen per a fer una gran producció del producte necessari, noves técniques d’elaboració de masses, cremes o d’altres amb productes diferents.
També he après a elaborar dolços típics portuguesos, com ara els pastéis de nata, el doce
branco, el doce frances, les bolachas húngaras, les queijadinhas de Barcelos…
En quant al treball a l’empresa, la diferència amb les empreses d’aquí és que allà s’ho prenen tot amb
més calma i no van amb tantes presses. I pel que fa a horaris, no tenen un “horari fixe”, és a dir, que sí que tenen un horari però fins que no acaben la seva feina no marxen. Però a part d’això, totes les empreses tenen un funcionament semblant i no canvia gran cosa, només t’has d’adaptar al seu funcionament, com a tot arreu.
Per a futurs candidats d’Erasmus, recomano plenament aquesta experiència perquè és una oportunitat única, on s’aprenen mil coses, on coneixes a gent nova, on creixes com a persona i, sobretot, on et dones compte de si realment t’agrada o estàs preparat per seguir amb el teu ofici, així que no us cohibiu, que us espera una gran aventura!