FCT de Pastisseria a Portugal amb Erasmus+

Soc la Lola, alumna de Grau Mitjà de Pastisseria, Forneria i Confiteria. Aquest curs he participat a la mobilitat d’Erasmus +, la meva estada ha sigut a Barcelos (Portugal), on he fet les pràctiques en un obrador que es dedica plenament a la pastisseria.

En aquesta empresa he après tècniques noves d’ofici, com a preparar pastissos de casaments, batejos o aniversaris amb diferents tècniques de decoració, ja fos amb crema de mantega o amb fondant. D’altra banda m’han ensenyat a fer servir diferents tipus de maquinària que serveixen per a fer una gran producció del producte necessari, noves técniques d’elaboració de masses, cremes o d’altres amb productes diferents.

També he après a elaborar dolços típics portuguesos, com ara els pastéis de nata, el doce
branco, el doce frances, les bolachas húngaras, les queijadinhas de Barcelos…

En quant al treball a l’empresa, la diferència amb les empreses d’aquí és que allà s’ho prenen tot amb
més calma i no van amb tantes presses. I pel que fa a horaris, no tenen un “horari fixe”, és a dir, que sí que tenen un horari però fins que no acaben la seva feina no marxen. Però a part d’això, totes les empreses tenen un funcionament semblant i no canvia gran cosa, només t’has d’adaptar al seu funcionament, com a tot arreu.

Per a futurs candidats d’Erasmus, recomano plenament aquesta experiència perquè és una oportunitat única, on s’aprenen mil coses, on coneixes a gent nova, on creixes com a persona i, sobretot, on et dones compte de si realment t’agrada o estàs preparat per seguir amb el teu ofici, així que no us cohibiu, que us espera una gran aventura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>