Encetem el programa Tutories Júnior 2019-20

Un any més encetem el programa Tutories Júnior d’acompanyament a l’alumnat nouvingut de 1r d’ESO (que ha estat al voltant de 100 alumnes novament). Aquesta primera presa de contacte va tenir lloc el passat 12 de setembre, dijous.

En aquest programa, basat en la metodologia de les “Tutories entre iguals“, alumnat voluntari de 2n i 3r d’ESO es compromet a ajudar l’alumnat nou en el seu procés d’adaptació al centre. Aquest acompanyament es realitza fonamentalment durant el primer trimestre. Cada alumne té assignat un/a “Tutor/a Júnior” que els ofereix el suport necessari per habituar-se a l’institut i per resoldre possibles dubtes pel que fa a les instal·lacions, als estudis, al professorat o a la seva relació amb altres companys. Amb aquest propòsit, el centre té habilitada una aula on els alumnes es poden trobar (014 – planta baixa), a l’hora del pati (11-11.25), amb els seus Tutors Júnior per comunicar-se i realitzar les entrevistes requerides.

El programa pretén ajudar a establir una relació de confiança entre l’alumnat nou i els seus tutor@s, els quals l’han d’ajudar en la seva adaptació. A la vegada, serveix al centre per detectar problemes d’adaptació o conflictes amb altres alumnes. Un cop detectades aquestes situacions, el centre pot intervenir més aviat en la resolució d’aquests conflictes, mitjançant el servei de Mediació Escolar o aplicant els protocols de prevenció i intervenció en casos d’assetjament escolar.

Les parelles de les Tutories Júnior que compleixin amb el compromís de realitzar un mínim de 3 entrevistes durant el primer trimestre participaran d’una festa-cloenda abans de marxar de vacances de Nadal, on s’intercanviaran regals fets per ell@s i portaran menjar per compartir. Si realitzen totes les entrevistes, rebran la corresponent invitació.

Tot seguit us deixem una mostra de l’alumnat dels diferents grups d’ESO amb els/les seus/seves respectius/ves tutors/es júnior.

Bon inici de curs de part de la Comissió de Convivència!

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>