El Pla de Lectura de Centre

El passat dimecres dia 25 de novembre vam tenir una sessió formativa sobre el Pla de Lectura de Centre a càrrec d’Enric Queralt i Catà, un dels millors experts a Catalunya en aquest tema.

La veritat és que, a més de brillant, amena i captivadora, la seva exposició va resultar il·luminadora en molts aspectes i ens serà molt útil per tal de dissenyar i dur a terme amb èxit el nostre nou Pla de Lectura.

Aquest serà un dels principals eixos de la nostra programació general. El volem posar en marxa enguany en alguns grups d’ESO  com a pilotatge i després estendre’l previsiblement a tota l’etapa durant el curs 2016-2017.

La presentació que ens va oferir l’Enric Queralt és aquesta:

Si voleu saber una mica més sobre l’Enric Queralt, podeu fer una ullada al seu bloc personal “Amb els peus a terra”: http://blocs.xtec.cat/ambelspeusaterra/

Està ple de bones idees i serveix -tal com ell diu- d’obrador, de taller de projectes al voltant de la lectura i com a esperó pedagògic per posar-se mans a l’obra en la llarga feina d’encomanar el gust per llegir i proporcionar a mestres i alumnes materials, espais i recursos per millorar la lectura en els diferents àmbits.

A més, i també a propòsit d’aquest tema podeu fullejar aquesta publicació del CRP del Vallés:

O aquesta altra de la Biblioteca de Rubí sobre els 30 minuts diaris de lectura: