Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust 2021

El 27 de gener de cada any se celebra, per designació de les Nacions Unides, el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, un dia en què es vol recordar la barbàrie de l’Holocaust i retre un homenatge als milers i milers de persones assassinades en els camps d’extermini per raons religioses, físiques o ideològiques.

Recordem que durant el període de la II Guerra Mundial, a banda dels jueus, també es va perseguir i matar testimonis de Jehovà, persones d’ètnia gitana, homosexuals, activistes (comunistes, anarquistes,…), persones de color o que tenien alguna deformació física o psíquica. Totes eren empresonades, vexades, explotades i executades pel simple fet de ser diferents de l’estàndard ideal que els nazis anomenaven “raça ària” o defensar una ideologia diferent.

Al nostre centre commemorem aquesta efemèride amb diverses activitats; per una banda durant tot el mes de gener s’ha treballat i reflexionat a partir del visionat d’un documental i una pel·lícula a les matèries de Cultura i Valors i Religió; d’altra banda, durant tota la setmana al pla lector les lectures han estat relaciones amb l’holocaust.

A més, l’institut Roquetes ha col·laborat en la iniciativa conjunta del Memorial Democràtic i el Departament d’Educació en què han participat alumnes d’ESO i batxillerat de 21 centres (al voltant de 600 alumnes) creant petits projectes audiovisuals de fins a dos minuts de durada on reflexionen entorn del genocidi nazi i de les persones que hi van lluitar en contra. Els alumnes havien de prendre com a punt de partida el lema Be the light in the darkness (‘Sigues la llum enmig de la foscor’).

Podeu accedir a partir de les 12:30 h. al vídeo complet des del canal de Youtube del Memorial Democràtic, el web del Memorial Democràtic i des d’XTEC-Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, 

A més, dos alumnes de 2n de batxillerat que han fet el seu treball de recerca sobre la deportació als camps de concentració hi han participat. Compartim amb vosaltres el seu treball.

L’objectiu de la jornada és recordar i homenatjar a les milers de persones que van patir o morir en els camps concentració i conscienciar perquè ningú per la seua ètnia, religió o ideologia sigue estigmatitzat, assenyalat, empresonat i/o executat.

Sigues llum enmig de la foscor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>