Tutories Júnior

img_1598_petitaEl passat 19 de setembre es va iniciar el programa d’acollida de les Tutories Júnior, adreçat a l’alumnat que s’ha incorporat al centre, que enguany ha estat al voltant d’un centenar.

En aquest programa, basat en la metodologia de les “Tutories entre iguals“, alumnat voluntari de 2n i 3r d’ESO es compromet a ajudar l’alumnat nou en el seu procés d’adaptació al centre. Aquest acompanyament es realitza fonamentalment durant el primer trimestre. Cada alumne té assignat un/a “Tutor/a Júnior” que els ofereix el suport necessari per habituar-se a l’institut i per resoldre possibles dubtes pel que fa a les instal·lacions, als estudis, al professorat o a la seva relació amb altres companys. Amb aquest propòsit, el centre té habilitada una aula on els alumnes es poden trobar, a l’hora del pati, amb els seus Tutors Júnior per comunicar-se.

shape-collage-1iizj7guEl programa pretén ajudar a establir una relació de confiança entre l’alumnat nou i els seus tutors, els quals l’han d’ajudar en la seva adaptació. A la vegada, serveix al centre per detectar problemes d’adaptació o conflictes amb altres alumnes. Un cop detectades aquestes situacions, el centre pot intervenir més aviat en la resolució d’aquests conflictes, mitjançant el servei de Mediació Escolar o aplicant els protocols de prevenció i intervenció en casos d’assetjament escolar.

Les parelles de les Tutories Júnior que han complert amb el compromís celebren una festa abans de marxar de vacances de Nadal, on s’intercanvien regals fets per ells i porten menjar per compartir.

Aquí us deixem un vídeo de la festa del curs passat:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>