Taller de posidònia i contaminació marina

Des de la matèria de Biologia i Geologia de 4rt d’ESO i dins del Projecte d’Escoles Blaves,  hem realitzat durant aquest trimestre un Taller de Posidònia i un de Contaminació marina. Vam conèixer la posidònia, planta  de les nostres platges de les Terres de l’Ebre. Vam descobrir que les praderies de posidònia són un ecosistema molt important a les aigües costeres mediterrànies, ja que formen l’ecosistema més productiu i divers del Mediterrani i que protegeixen el nostre litoral de l’erosió. Vam fer un estudi i  vam identificar  les restes de posidònia (fulles, pilotes de fibra, trossos de rizomes, fulles amb organismes epífits…), i, amb l’ajuda d’una lupa binocular, vam observar la gran varietat d’organismes que viuen amagats entre les seves fulles.

Vam estudiar també els ecosistemes marins i els impactes ambientals causats per l’ésser humà i vam fer un simulació al laboratori per eliminar la contaminació marina després d’un vessament de petroli.

Save Posidonia Project Formentera from Save Posidonia Project on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>