Tecnologia 42 – Setmana del 8 al 14 de Gener

Ja s’han acabat les vacances i tots hem vingut amb les piles carregades esperant aprendre molt i gaudir de la robòtica al igual, o inclús més que el darrer any.

En la primera classe del any vam començar el Bloc 4 del llibre digital CTC : Motors. Primer que tot, abans de treballar amb les pràctiques, vam fer una mica de teoria sobre els diferents tipus de motor aplicables a la robòtica on ens van explicar els seus avantatges i inconvenients. Tot seguit vam començar amb les pràctiques:

La primera pràctica consistia en fer girar 180 graus un motor estàndard ( un tipus de servomotor que pot girar fins 180 graus i que es pot calcular la seva posició precisa).

Per fer la segona pràctica vam usar el mateix codi que per la primera, l’únic que a més d’usar un motor estàndard vam usar un de gir continu que havia  de girar a tota velocitat en un sentit durant un segon i després girar a l’altre sentit durant un altre segon. Aquest motor respon diferent que el estàndard perquè en ell controlem la seva velocitat i no la posició.

En la tercera pràctica havíem de controlar l’eix d’un motor estàndard usant un potenciòmetre.

 

L’última pràctica consistia en fer que giren consecutivament dos motors estàndards ( a 70 graus i després a 120 i així consecutivament )

Per últim en aquesta primera setmana també vam començar a preparar el nostre projecte per a la fira de CosmoCaixa de Robòtica que tindrà lloc el pròxim mes de Febrer a Barcelona. El nostre projecte consisteix amb una balança electrònica  que calcula el pes i l’altura d’una persona o objecte, i que envia les dades al mòbil mitjançant Bluetooth. Doncs vam començar a buscar preus i ofertes del material que necessitàvem i alhora també informació i el codi del programa. A sota hi hem posat l’enllaç d’una pàgina d’ on hem extret la majoria de l’ informació per al projecte.

https://miarduinounotieneunblog.blogspot.com.es/2016/06/balanza-digital-de-hasta-20kg-con-celda.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>