Anem a la biblioteca

Avui divendres  25 d’octubre els alumnes de primer C hem anat a la biblioteca de Roquetes “Mercè Lleixà”, acompanyats del nostre tutor Goyo i la professora Cristina.

Allí ens ha rebut la senyora Judit Tomé. Que ens ha explicat com funciona la biblioteca; la biblioteca esta situada a la urbanització Torre d’en Gil al segon pis i ens ha comentat que es va inaugurar l’any 2007 el mateix que nosaltres vam néixer .

També ens ha explicat com estava distribuït l’edifici a la planta de baix està el casal de jubilats i l’Associació de dones de Roquetes, el Centre Obert. El nom de la Biblioteca es per una coneguda actriu  Roquetera que es va morir de càncer.

La biblioteca ens ha dit que esta dividida en dues parts, la part dels infants i la part dels adults. A la part dels infants ens ha explicat que els llibres es classifiquen per edats, i que cada llibre esta identificat amb diferents colors de gomets, (segon el gomet es una edat). També hi ha una sala per fer activitats als infants com el conta contes, obres de teatre, dansa, grup instrumental també fan xerrades sobre els contes. A la part de la biblioteca de adults els llibres estan classificats per temes segons la seva temàtica,(filosofia, aventures, terror…) dins la seva temàtica els llibres  estan ordenats amb etiquetes enganxades al llom del llibre  per xifres i tres lletres que son les del primer cognom de l’autor. A part de llibre també hi ha revistes i còmics, música i dos ordenadors públics.

Ens hem impressionat un poc per alguns llibres que ens ha mostrat pel seu tamany. Eren gegants! Judit també ens ha explicat que les biblioteques de tota Catalunya estan connectades informàticament per si tenen molta demanda d’un llibre poder-lo demanar a una altra biblioteca de Catalunya i així el ho fan arribar per correu postal. Els llibres tenen un préstec de 30 dies desprès els has de tornar o anar personalment o telefònicament per preguntar-los si ens el poden cedir uns quants dies més. Per poder  fer ús dels llibres de la biblioteca és necessari tindre el carnet de la biblioteca  que es pot utilitzar a les 365 biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>