Visita al Centre Tecnològic el Mestral

Avui, els alumnes de Ciències de la Terra I i II, i de Tecnologia Industrial I han visitat el Centre Tecnològic el Mestral, situat a l’antiga Central Nuclear de Vandellòs I. Aquest espai, propietat d’Enresa, té la finalitat de donar a conèixer el tractament de residus nuclears que es fa al nostre país, precisament a càrrec d’Enresa.

Hem tingut l’oportunitat de conèixer el procès de desmantellament que va tenir lloc a la Central Nuclear de Vandellòs I, com a conseqüència de l‘incident greu de 1989, i que a dia d’avui encara està en marxa, ja que es preveu que pugui ser donat per finalitzat el 2028, any en el que el reactor podrà ser finalment desmantellat. Un cop desmantellada, segons Enresa, que és qui s’encarrega del procès, els terrenys tornaran a quedar com eren abans de la construcció de la central.

No s’ha tractat d’una sortida purament teòrica, sinó que també hem pogut accedir tant a la part superior com a la inferior del reactor. Ha estat, en definitiva, un dia per a acabar d’assolir conceptes que estem veient a classe, per a resoldre dubtes sobre les centrals nuclears, però també per a plantejar-nos més preguntes i fer aflorar noves inquietuds sobre aquesta font d’energia elèctrica.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>