Quin futur ens espera?

Gràcies a la realitat virtual, hem pogut viatjar al futur amb els alumnes de 1r d’ESO de l’optativa de Ciències Socials. L’any 2038, des de l’interior d’una cova a Grenlàndia, hem assistit al definitiu desglaç dels gels polars, provocat pel canvi climàtic.

Trenta anys més tard, en el 2068, hem vist com els carrers de Barcelona, afectada sovint  per greus inundacions, semblen nous canals de Venècia pels quals transiten les llanxes evacuant la població.

Transportats al 2093, un portal espai-temporal ens ha situat en un paisatge  erm i xafogós: era l’antic pantà de la Baells, ara esdevingut un desert.

Així, gràcies a una tecnonologia immersiva extrema (realitat virtual) hem viscut en primera persona els efectes del canvi climàtic i ens hem conscienciat de la necessitat d’aturar-lo.

En la reflexió posterior, tots hem assumit algun petit compromís, cosa que ens permet alimentar l’esperança: si ens hi posem, encara som a temps de salvar el nostre planeta!

Per a més informació: thezoneofhope.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>