Recursos i eines a la biblioteca del centre

El dia 11 de novembre, la bibliotecària de l’institut, la Marta Aliberch, ens fa ver una xerrada als alumnes de 4rt d’ESO sobre les fonts d’informació (primàries i secundàries). La xerrada ens va aportar molts coneixements nous que no sabíem, com per exemple quines són les fonts més fiables i com podem distingir-les d’aquelles que no ho són tant; consells del tipus ampliar la cerca d’informació i no quedar-nos només amb el primer resultat, ja que primer cal contrastar-la amb altres fonts que trobem; que no hem de creure tot el que diu la viquipèdia, ja que tothom la pot editar; que quan recollim informació d’un lloc hem de saber trobar quan es va fer la última actualització, qui n’és l’autor, etc., i que quan recopilem informació d’un altra pàgina per presentacions/projectes cal esmentar l’adreça de la pàgina web, el nom i quan vam entrar a visitar-la.

La Marta també ens va explicar com funcionen els drets d’autor. Vam aprendre que els autors i autores registren les seves creacions (literàries, assagístiques, musicals, etc.) a fi de poder recollir-ne guanys, del tipus que siguin. Així, si nosaltres les utilitzem, hem d’esmentar que pertanyen a algú altre que no som nosaltres.

Sankalpa Gautam, 4rtB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>