Mai és tard per tenir una experiència matemàtica feliç

El dimecres 5 d’octubre l’Àmbit de Matemàtiques ha organitzat una sortida al Museu de Matemàtiques de Catalunya [MMACA], que es troba al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat.

L’alumnat de 3r d’ESO ha gaudit d’una visita guiada pel museu on la geometria, l’estadística i altres parts de la matemàtica es presentaven d’una forma intuïtiva, manipulativa i lúdica: “Estava prohibit no tocar!”

Mentre assaborien aquesta innovadora experiència han tingut l’ocasió de fer una gimcana matemàtica pel Parc de Can Mercader. En petits grups, tot utilitzant estratègies de càlcul, han hagut de resoldre alguns reptes que possibilitaven un treball compartit.

Ha estat una activitat molt plaent i satisfactòria, que ha demostrat que les matemàtiques són un camp de coneixement divertit i atractiu.

Un dia fantàstic en què les matemàtiques s’han presentat de manera diferent, cosa que ajuda a trencar els antics esterotips que arrossega aquesta matèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>