Donem-nos l’oportunitat de construir un món de pau, llibertat, justícia social i amb valors

El dia 13 de desembre l’Àrea de Religió catòlica de l’Àmbit de Ciències Socials ha organitzat una sortida-taller per a l’alumnat d’aquesta matèria dels cursos de 2n i 3r d’ESO a l’Espai interreligiós de la Fundació Migra studium, que és un projecte d’aquesta entitat amb què pretén construir ponts de diàleg entre els pobles amb la finalitat de:

  • Promoure una cultura de l’acollida i el diàleg.
  • Fomentar el coneixement i l’experiència en matèria d’història i cultura de les religions, fent èmfasi en l’àmbit de l’espiritualitat i la teologia de les religions.
  • Donar eines per autopercebre estereotips i prejudicis.

Per tant, l’objectiu fonamental d’aquesta visita ha estat conèixer la diversitat religiosa que existeix a casa nostra i aprendre a valorar-la positivament.

Els nois i noies, a banda de visitar el petit museu, també han fet un taller pràctic en què, tot posant en joc les seves destreses , han experimentat els avantatges que poporciona el fet de col·laborar plegats en lloc de competir.

Perquè com deia Gandhi, un fervent activista del s. XX que ha esdevingut símbol de la no-violència i la pau: “La religió és un sol arbre amb moltes branques. Si només veiem les branques, direm que hi ha moltes religions, però si veiem tot l’arbre, comprendrem que hi ha una sola religió”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>