Festival de Teatre Grecollatí MMXVI

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Com cada any el Seminari de Cultura Clàssica del nostre centre ha organitzat per l’alumnat de llatí i grec de 1r i 2n de Batxillerat una sortida, el dia 8 de març, al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat en ocasió del “Festival de Teatre Grecollatí“, que s’ha celebrat en aquesta localitat .

Hem pogut veure dues obres: en primer lloc la tragèdia “Hèlena” d’Eurípides representada pel grup de teatre ” Ela , Ela” de l’Institut Sta. Eulàlia de l’Hospitalet i després la comèdia plautina “Miles Gloriosus “ representada pel grup ”Clásicos Luna” de Saragossa.

La tragèdia grega ens ha presentat el tema de la guerra de Troia a partir d’una de les seves protagonistes, Hèlena . Ella es presenta com una víctima de les circumstàncies perquè mai ha estat la causa de la guerra, però tothom la hi considerat. El final de l’obra ens ha allunyat de la tragèdia típica, amb un final feliç aconseguit gràcies al “deus ex machina “.

La comèdia llatina ens ha introduït en el món dels embolics i confusions del teatre de Plaute amb els temes habituals: personatges raptats, amors impossibles i confusions per la doble identitat. Hem pogut veure una comèdia divertida, amb números musicals, plena de ritme, acudits, enganys, burles, algun insult i també algunes garrotades i on el rei de la comèdia és indiscutiblement l’esclau, qui ha resolt el conflicte amorós per aconseguir la llibertat.

Hem gaudit de les dues obres clàssiques i hem entès millor les característiques del teatre grecollatí i la seva pervivència en l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>