En totes les ciències primera, Salamanca ensenya

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

El dimecres 27 d’abril, tercer i darrer dia del viatge literari a Salamanca, ha estat també meravellós. Com diu la divisa de la universitat: Omnium Scientiarum Princeps Salamantica Docet [En totes les ciències primera, Salamanca ensenya].

Per això l’alumnat de literatures de 1r de Batxillerat ha demostrat el seu caràcter infatigable i amb empenta han dedicat el matí a la visita del Convento de San Esteban, joia arquitectònica dels ss. XVI-XVII. Entre aquests murs hi feu estada, per exemple, Cristòfol Colom. L’almirall vingué a buscar els suports d’influents frares dominics, propers als Reis Catòlics, per tal d’emprendre el seu projecte de trobar una nova ruta marítima per arribar a les Índies orientals i que suposà, paradoxalment, el descobriment d’un nou continent: Amèrica. Allí han conegut la figura de Francisco de Vitoria, mític professor de la universitat en l’època de la conquesta americana, les obres del qual tingueren una gran influència, perquè fou una de les primeres veus que s’alçà per defensar els drets dels pobles indígenes.

El procés d’adquisició de saviesa i coneixements del nostre alumnat ha culminat amb l’ascens a la torre i cobertes de les catedrals, on han pogut comprovar la complexitat arquitectònica d’aquests edificis. Des d’allí han divisat una evocadora panoràmica de la ciutat i del paisatge castellà abans d’agafar el vol de tornada a Barcelona.

Certament es pot afirmar que l’anomenada “ciudad dorada”, ”Atenas de Occidente” o “Roma chica”, que és com es coneix Salamanca, els ha ofert una fantàstica experiència cultural, artística i de convivència al llarg de tres dies qualificats d’històrics.

El professorat acompanyant de l’Àmbit de Llengües des d’aquest article vol agrair i felicitar l’alumnat per la bona actitud, l’interès i la lleialtat a la confiança dipositada que han demostrat en tot moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>