Projecte Art i Història

Textos i fotos: Rosa Gallardo

Hem fet un viatge en el temps, Des del Departament d’Educació Visual i Plàstica i de Ciències Socials s’ha engegat un projecte interdisciplinari en el què l’alumnat de 1r d’ESO ha realitzat uns murals on ens recreen l’art rupestre.

A Ciències Socials han estudiat l’evolució dels homínids, han conegut com es vivia en les diferents etapes de la Prehistòria i com eren les primeres manifestacions artístiques de les coves d’Altamira i Lascaux. Amb les obres de l’alumnat realitzades amb ceres a EViP i amb les seves mans pintades de negre i vermell fent empremtes en positiu i negatiu, han creat uns murals que simulen les pintures rupestres a les parets de les coves prehistòriques.

Encara queda per esbrinar quina era la funció de les pintures rupestres, és a dir, per què les feien: eren un ritual a l’hora de sortir de cacera, o una manera de recordar un bon dia de caça o, senzillament, pintar allò que veien cada dia des de la seva cova, des de casa seva…?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>