10 anys de la Fundació Pizarroso

El passat 2 de novembre es va celebrar a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona l’acte de commemoració del 10è aniversari de la creació de la Fundació Privada P. i P. Pizarroso, al qual van assistir Xavier Falcó i Jordi Grau, director i coordinador pedagògic de l’Institut Joan Brudieu. La Fundació Privada P. i P. Pizarroso va ser creada l’any 2006 per Dr. Josep Pizarroso González (1939-2011), metge cirurgià que exercí a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i que col·laborà estretament amb l’hospital de la Seu d’Urgell. Les seves finalitats són les següents:

La investigació, recerca i divulgació dels coneixements biomèdics, el seu foment a través de la realització d’activitats de promoció i difusió, i de manera molt específica, la concessió de beques, ajuts, premis, distincions, etc, per a la realització d’estudis universitaris o d’investigació biomèdics en el marc de les Facultats de Medicina, Farmàcia, Biologia, Psicologia i Infermeria en qualsevol dels cicles formatius i de postgrau.

En concret, la Fundació convoca cada any les Beques Premi “Estar a la recíproca”, en convocatòria especial per a l’alumnat dels instituts La Guineueta; Joan Salvat Papasseit i Miquel Tarradell, de Barcelona; i de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, que vulgui cursar estudis universitaris en Ciències de la Salut a qualsevol centre públic de Catalunya.

De l’Institut Joan Brudieu han estat becaris de la Fundació Pizarroso Laura Grau (farmàcia), Arnau Navinés (medicina) i Clàudia López (infermeria). [fotos]