SETMANA DE LA CIÈNCIA

Aquest curs, com no podia ser d’altra manera,  hem dedicat la Setmana de la Ciència a estudiar els volcans. Hem fet activitats a tots els cursos. 

Per exemple, a 2n d’ESO hem parlat de la situació a l’Illa de la Palma i de les principals conseqüències que poden tenir els volcans per la societat. Com a part pràctica, hem estudiat com afecta la viscositat d’un fluid a la velocitat. Per tal de fer-ho hem treballat amb xocolata desfeta. En diversos rails amb el mateix pendent i rugositat, hem cronometrat quan trigava a fer una distància concreta la xocolata desfeta tenint en compte diferents temperatures. Hem comprovat que a més temperatura, més ràpid fluïa la xocolata!

I a 4t d’ESO a la matèria de Biologia i Geologia hem investigat a fons el volcà cumbre Vieja de La Palma. Ja sabem per què hi ha volcans a les Canàries i des de quan hi ha registre de les seves erupcions.  Hem fet una “timeline” de les erupcions històriques i un seguiment de tots els esdeveniments d’aquesta tardor. I a la matèria de Cultura Científica hem buscat informació sobre la vida de vulcanòlegs i vulcanòlogues famosos i hem redactat les seves biografies. Hem buscat informació sobre els volcans que investigaven i hem descobert un munt de coses sobre els diferents tipus d’erupcions volcàniques. Sabíeu que la Katia Krafft va viure una vida plena d’aventures i va fotografiar i filmar els volcans més perillosos del món?