Racó de l’esportista: Alba Frago (Gimnàstica Rítmica)

El Racó de l’Esportista és una secció dinamitzada pel professorat d’educació física i que volem que sigui uns espai dinàmic al web de l’institut. Es tracta d’un espai sobre els nostres alumnes amb millor trajectòria esportiva amb la intenció que pugui servir de motivació i inspiració per a la resta de l’alumnat.

La vuitena entrevista de la secció és a Alba Frago, brillant estudiant de 1r Batxillerat Científic, gimnasta i alumna participant al projecte Erasmus+ del nostre centre “Non Toxic Lifestyle”.

 

FITXA TÈCNICA

Nom i cognom:

Alba Frago Jiménez

Edat: 16

 

Curs a l’IES Banús: 1r de batxillerat científic

Esport i especialitat: Gimnàstica rítmica

 

 

 • Quan i com vas iniciar-te en aquest esport? Vaig començar als 9 anys perquè em van dir que m’apuntés a gimnàstica a l’escola on anava i l’entrenadora em va recomanar que em canviés al Banús.

 

 • És l’únic esport que has practicat? No, abans havia fet patinatge a l’escola també.

 

 • Què t’enamora del teu esport? El que m’agrada del meu esport és la confusió que crea entre la gent. És a dir, la gran majoria de gent es pensa que per practicar gimnàstica rítmica has de ser flexible; això no és cert. Per triomfar has de tenir la ment sana; la clau, a part de l’esforç i la dedicació, és estar constantment pensant. Sembla mentida el nivell de concentració que es necessita a l’hora de presentar-te davant d’un jurat tu sola.

 

 • Quants dies/hores entrenes? Depèn de si tenim competicions importants. Entrenem de 9 fins a 11 hores setmanals de mitjana i segons l’època de l’any.

 • Quines són les teves principals virtuts com esportista? Sincerament, no sé que contestar aquesta pregunta.

 

 • Tens problemes per compaginar estudis, entrenaments, família, viatges, competicions, amics…? Amb els estudis al principi era complicat però, a mesura que agafes l’hàbit de compaginar-ho tot es fa més fàcil; és més, la rítmica d’alguna manera m’ajuda a ser exitosa amb les notes. Amb la família és més complicat perquè hi ha vegades que es fan plans i jo no estic, molts cops per haver d’entrenar. Amb els amics és gairebé el mateix però, amb la diferència és que les meves amigues també practiquen esport llavors totes tenim vides ocupades. En quant a viatges els hem d’adaptar als entrenaments d’estiu, però, generalment no tenim problemes.

 

 • Pots fer un breu repàs als teus principals èxits esportius (currículum esportiu i edat)?

2016 (12 anys): Conjunt mans lliures – 1es de Catalunya. Conjunt 5 cordes – 4es de Catalunya

2017 (13 anys): Conjunt mans lliures – 3es de Catalunya. Conjunt 2 cèrcols 3 cordes – 1es de Catalunya

2018 (13 anys): Individual cinta – 8a de Catalunya

2018 (14 anys): Conjunt 5 cèrcols – Campionat d’Espanya

2019 (14 anys): Individual cinta – Campionat d’Espanya

2019 (15 anys): Conjunt 10 maces – Campionat d’Espanya

 

 • Quins són els teus objectius esportius, reptes més propers i per al futur? Aquest esport no deixa de ser una extraescolar, no és ni molt menys la meva professió; per tant, l’únic objectiu que puc plantejar és arribar a transmetre a les i els que comencen tot el que la rítmica m’ha aportat a mi.

 

 • Què et motiva per seguir entrenant? D’on treus les forces? En realitat la gimnàstica rítmica, per molts mal entrenaments que pugui tenir, és una manera d’evadir-se dels estudis i centrar-te en allò que realment gaudeixes. Tot i això hi ha dies que no ve de gust entrenar i simplement ho fas per compromís.

 

 • Ja saps a què et vols dedicar professionalment quan siguis adult? Jo crec que la pregunta està enfocada cap a si vull dedicar-me al món de la rítmica i la resposta és no. Així com estic fent el batxillerat científic m’agradaria estudiar una carrera de ciències de la salud o relacionat amb la biologia.

 

 • Algun consell pels teus companys de l’institut que vulguin iniciar-se en aquest esport? Simplement que ho provin sense por i endavant.

Moltes gràcies Alba per participar en aquesta secció, molta sort al batxillerat i que puguis seguir aconseguint els teus sommis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>