Autoritzacions menors a l’estranger pels viatges a ANDORRA, FRANÇA i LONDON, a l’institut el dimecres 28 de febrer de 15,30 a 17,30h

Des dels Mossos d’Esquadra de la ciutat ens fan una proposta per facilitar la gestió de l’autorització a menors per sortir a l’estranger, agilitzar els tràmits, donar un millor servei als ciutadans i evitar desplaçaments a la comissaria.

Una patrulla dels Mossos estarà present a la secretaria de l’institut el dimecres 28 de febrer de 15,30 a 17,30h perquè les famílies que vulguin puguin fer a l’institut aquesta autorització.

Les famílies de l’alumnat participant que encara no tinguin aquesta autorització poden utilitzar aquest servei. Un cop aconseguida, té una validesa de tres mesos a partir de la data d’expedició del document.

El pare, la mare o el tutor legal és qui ha d’autoritzar el menor mitjançant un document que podeu trobar en aquest link: M03 model Autorització i que caldrà portar el dimecres 28.

 Cada menor que necessiti l’ “AUTORITZACIÓ  A MENORS A VIATJAR A L’ESTRANGER” haurà de portar al centre la següent documentació:

–      M03 emplenat i signat pel pare, mare o tutor legal

–      DNI original i fotocòpia del menor

–      DNI original i fotocòpia del pare o mare que signi

–      Llibre de família amb la fotocòpia del full on surt el fill i/o la filla

La patrulla que signi i segelli el formulari se’n portarà les fotocòpies d’aquesta documentació, però ha de veure els originals en vigor.

MÉS INFORMACIÓ:

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Autoritzacio-de-menors-per-viatjar-sols-a-lestranger

Els requisits per validar el document són:

  • El menor ha de disposar d’un document vàlid que l’identifiqui; és a dir, o bé el DNI o bé el passaport. Sense cap d’aquests documents el menor no podrà sortir d’Espanya. El resguard del DNI, mentre s’està fent el document original, no és vàlid perquè no porta fotografia.
  • Per a països que no formen part de l’espai Schengen el menor necessita un passaport, l’autorització i, en el cas que el país de destinació ho sol·liciti, un visat.
  • Per a països que formen part de l’espai Schengen el menor necessita una documentació específica en els casos següents:
  • Si el menor és nacional i resident (és a dir, té la nacionalitat espanyola i resideix dins el territori espanyol), per sortir d’Espanya necessita el DNI o passaport en vigor i l’autorització per poder viatjar a l’estranger.
  • Si el menor és estranger no comunitari, però resident a Espanya (per tant, disposa de Número d’Identificació d’Estrangers – NIE), per sortir d’Espanya necessita el passaport. Amb el NIE només no serveix, perquè aquest document no té validesa fora d’Espanya. Però a l’hora d’entrar de nou a Espanya sí que necessitarà el NIE; i l’autorització per poder viatjar a l’estranger.
  • Si el menor és estranger i no resident (és a dir, disposa d’un visat, per exemple d’estudis, per un temps determinat i viu en una residència o amb una família que l’acull durant l’estada) el menor s’haurà d’adreçar al consolat del país de procedència, donat que el Mossos d’Esquadra no tenen la competència per fer les autoritzacions en aquest cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>