Erasmus: mobilitat a Lituania

La mobilitat Erasmus que vaig realitzar va consistir en una estada per professorat d’una duració de cinc dies relacionada amb el meu perfil docent com a professora del cicle superior de Comunicació, Imatge i so.

La república de Lituania és un país bàltic situat al Nord d’Europa que es va independitzar de l’antiga Unió Soviètica l’any 1990 i actualment és membre de l’Unió Europea. La seva capital és Vilnius, una ciutat situada al surest del país de 554060 habitants.

Uzupis, Vilnius

 

El principal objectiu que em vaig plantejar professionalment a l’hora demanar la beca de mobilitat va ser conèixer el funcionament d’una empresa europea de caire internacional:  observar el procès de producció d’un projecte audiovisual, conèixer els equipaments utilitzats i conèixer els rols desenvolupats per l’equip tècnic.  Un altre objectiu important era poder perfeccionar la llengua anglesa; concretament en relació a la terminologia utilitzada en la meva especialitat docent.

L’empresa on vaig realitzar l’estada, ArtBox, és una productora audiovisual de caire internacional que es dedica a produir principalment publicitat i també alguna pel·licula de ficció.  Gestiona totes les etapes de producció de projectes audiovisuals en coordinació amb altres empreses del sector, que contracta segons els requeriments tècnics i personals del projecte. De fet la pròpia productora és sovint contractada per productores d’altres països europeus. Segons em van comentar, aquesta pràctica és molt comú en la ciutat bàltica, que s’ha convertit en un gran plató on acudeixen rodatges d’altres països nòrdics i del sud d’Europa; tant pels paisatges i escenaris que brinda el passat històric del país com per l’abaratiment de costos i l’existència de tècnics professionals del sector. Així doncs, vaig poder assolir el meu primer objectiu de coneixement de les etapes de producció, equipament i rols de la productora.

Fotograma de la pel·lícula Santa,  en fase de postproducció durant la meva estada

Pel que fa al perfeccionament de l’idioma en l’ús de terminologia especifica del sector , l’experiència ha estat  molt positiva ja que , tot i que el lituà és l’idioma oficial del país, la llengua utilitzada als projectes era l’anglès.

En conclusió, crec que ha estat un experiència gratificant tant a nivell professional com personal.

Irma Núñez Fernandez, Professora Comunicació, Imatge i So

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>