CELEBRACIÓ 8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral, i per tant pel dret a la independència econòmica. La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s’ha anat estenent, des de llavors, a molts altres estats.

Des del nostre centre impulsem la commemoració del Dia Internacional de les Dones proposant activitats per visibilitzar i conscienciar l’alumnat i tota la comunitat educativa sobre els drets de les dones. Amb aquest objectiu, ens fem nostre el lema de les Nacions Unides per al 8 de març de 2021: “Dones en la vida pública, igualtat de participació en la presa de decisions” i amb la campanya Generació Igualtat, que exigeix el dret de les dones a la presa de decisions en totes les esferes de la vida, la igual remuneració i la distribució equitativa del treball domèstic no remunerats, la fi de totes les formes de violència contra les dones i les nenes i uns serveis d’atenció de la salut que donin resposta a les seves necessitats.

En aquests enllaços podreu veure les activitats proposades pel departament de Llengua Castellana i el departament de Llengües Estrangeres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>