Sortida 2n de batxillerat: Visita a Tarragona

El passat dimarts, dia 6 de novembre, els alumnes de Llatí i Història de l’art de 2n de batxillerat vam realitzar una sortida a Tarragona per a veure les restes arqueològiques d’aquesta ciutat de l’Imperi Romà. Tarragona, que es deia Tarraco, va ser la capital de la província Tarraconesis, una de les més grans de tot l’Imperi.
A les 8’30h ens vam trobar tots per agafar el bus en direcció a Tarragona. La primera parada la vam fer al aqüeducte de les Ferreres, també conegut com el Pont del Diable.
Aquest aqüeducte en època romana recollia l’aigua del riu Francolí per portar-la cap a Tarraco. Allà vam pujar tots al aqüeducte i alguns companys d’ història de l’art vam explicar una mica la seva història i la seva llegenda.
A continuació vam tornar a agafar al bus per dirigir-nos al centre de Tarragona, i més concretament a veure la muralla i la còpia de l’estàtua d’August de Prima Porta que havíem treballat a classe. Uns altres companys d’ història de l’art també ens van descriure aquesta escultura. Vam passar per davant de la catedral de camí cap a un Museu on hi havia una gran maqueta de com era Tarraco.
També vam visitar el circ i el pretori i finalment l’amfiteatre, el qual es caracteritza per tenir restes d’una església catòlica a l’interior. Finalment, vam dinar a prop de la platja, on es troba l’amfiteatre i a les 16’00h ja estàvem a Sant Celoni.

Núria Reales
2n BAT B

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>