Relacions amb l’entorn

Aquest programa del que formem part, promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat, amb l’objectiu de crear una cultura de consum crític i responsable des de ben petits. El programa ofereix a les escoles l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de la nostra ciutat i elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable. ‘El comerç i les escoles’ és una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç de l’Àrea d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona.

És el tercer curs que la nostra escola forma part del Programa Xarxes per al Canvi, el qual promou i facilita a les escoles la participació en una xarxa de centres pròxima territorialment per tal d’afavorir i compartir la transformació educativa dins el mateix centre i de forma sistèmica amb l’entorn. Aquest any hem entrat a formar part també del programa Eines per al canvi,  és un programa de formació i acompanyament dels centres de Barcelona per a la innovació educativa que compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE-UAB), de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

ESCOLA FORMADORA

L’escola és una escola formadora d’estudiants que volen formar part de l’educació des de diferents àmbits que l’escola pot oferir. Cada curs tenim entre 15 o 16 estudiants de pràctiques de Magisteri, com també de Pedagogia,de diferents universitats UB, UAB, URL,UNIR, UVIC.

També tenim estudiants en practiques de treballador/a social.

Sempre hem estat una escola amb ànims de formar alumnes que aprenguin que és i com fer de mestre i tinguin l’experiència d’aprendre.

Estem en el programa de Diversificació Curricular on estudiants d’Instituts de Formació Professional vénen a fer pràctiques amb altres membres de la comunitat educativa.

Així també estudiants de l’IES Príncep de Viana vénen a fer pràctiques en conveni de col·laboració per la formació pràctica en centres de treball.

El camí escolar – espai amic pretén que els nens i les nenes de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport…, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat. El nostre camí escolar es va inaugurar a principis del curs 18-19.

  

PROJECTES DE PARTICIPACIÓ SOCIAL ( APRENENTATGE I SERVEI, DIVERSIFICACIÓ CURRICULAR, LA SAGRERA ES MOU…)

L’escola s’implica en diversos projectes de participació social perquè d’aquesta manera ens apropem per formar part de manera activa del barri i de l’entorn més immediat dels nostres alumnes , enriquint-nos amb cada nova participació.