Educació musical

Treballem la música de manera molt pràctica. Des de P3 amb la mestra especialista. A l’educació infantil la música és molt vivencial. A partir de primària es van introduint ja diferents aspectes del llenguatge musical.

Fem servir la veu i alhora experimentem amb instruments musicals. A primària treballem amb la flauta i hem introduït l’aprenentatge de l’Ukelele a partir el curs 2020-2021, que és un instrument fàcil de tocar, portàtil, divertit, amb un preu assequible i amb moltes possibilitats. Veure Guia didàctica

Amb la música aprenem a gaudir de la veu, dels espectacles musicals, dels sons, treballem el ritme, la dansa, el gest, el moviment, els sons, el cant en grup i comencem a endinsar-nos el món dels grans compositors.

 

A l’escola, la música hi és present en molts moments:

  • Dia de la Pau (nens i nenes de 6è són els dinamitzadors de la cançó treballada durant la setmana)
  • Dia de la música. Alumnes de 3r a 6è ofereixen un concert amb instruments que toquen als més petits
  • Espectacles propis. Tots els cursos de primària on els pares són convidats.Són espectacles globals que inclouen cant, llenguatge musical i dansa.

 

L’escola participa en diferents actes organitzats per entitats de la ciutat com són:

  • Cantània. Activitat participativa de cant. Alumnes de 5è
  • Dansa Ara. Activitat participativa de dansa. Alumnes de 2n

 

Ambdues activitats tenen diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l’organització com des de l’escola.

A més a més tots els cursos assisteixen a espectacles musicals en diverses sales, teatres de la ciutat com són l’Auditori, Palau de la Música, Petit Liceu /Gran Teatre del Liceu o bé tallers al centre, per exemple de percussió africana.