Salut i Valors

A Educació Infantil, els infants necessiten expressar els seus sentiments, sensacions… de forma lliure a través del moviment, de l’acció.. La consciència corporal, el desenvolupament de les habilitats coordinatives generals i l’aprenentatge de diferents jocs popular, els jocs, l’adquisició de l’esquema corporal, la lateralitat, les habilitats motrius, l’expressió i creativitat corporal, l’acceptació de les pròpies condicions es treballen des de la motricitat i la psicomotricitat per aquesta raó tenen una sessió setmanal de 45 min de psicomotricitat i 45 min de motricitat, amb mig grup, realitzada per la tutora per una banda i l’especialista per l’altre.

A Primària, l’Educació Física la treballem de manera experimental a través del moviment. Partim d’uns eixos genèrics que ens permeten assolir les competències bàsiques que marca el currículum: habilitats motrius, esquema i percepció corporal, expressió corporal, jocs i esports.Un mestre especialista és l’encarregat de dur a terme aquesta activitat. Des de 3r fins a 6è es fa 1 sessió setmanal d’1’30 h i a 1r i 2n una sessió de 45 minuts setmanals.

PROGRAMA ENS FEM GRANS

A P4 estem inscrits al programa “Ens fem grans”, promogut per l’Agència de salut pública. Es tracta d’un programa de promoció de l’alimentació i nutrició saludable així com de l’activitat física i un descans equilibrat.

PISCINA

Aprendre a nedar és una activitat que l’escola considera important. Tots els nens han de poder saber nedar. S’inicia al 3r trimestre de P5 i continua al Cicle Inicial. És fa una sessió de tres quarts d’hora setmanal. Ho fem al Club Natació Sant Andreu, on només hem de creuar el carrer.

ATLEVIANA

És una trobada esportiva entre 4 escoles del barri (Turó Blau, Estel, El Sagrer i la Pegaso) en la que es practiquen diferents modalitats de l’atletisme que prèviament s’han treballat a les escoles (Salt de longitud, Salt d’alçada, Curses de tanques (60 m), Curses de velocitat (60 m), Curses de relleus (4x60m), Llançament de pes (2 kg), Resistència (400 m),

Les pistes de Can Dragó són el lloc de la trobada . Hi participen els alumnes de 6è. En acabar hi ha una entrega de medalles i tots els participants reben un diploma que acredita que han participat en aquesta trobada esportiva.

DIADA DE L’ESPORT

Diada esportiva on participa tota l’escola amb la col·laboració de les famílies.

 PROGRAMA DE FRUITA A L’ESCOLA

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració dels Departaments d’Educació i Salut han engegat, un curs més, el pla de consum de fruites i verdures a l’escola.

Aquest pla és una iniciativa que consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca a les escoles per consumir durant l’esmorzar i/o berenar.

ESCOLA SOSTENIBLE

Estem molt sensibilitzats amb tot allò relacionat amb el Medi Ambient. Per això volem transmetre aquests valors als nostres alumnes i fer-los participar de manera activa en iniciatives que posem en marxa amb aquesta finalitat.

COEDUCACIÓ I EMOCIONS 

A l’escola tenim com a objectiu educar en el desenvolupament integral de les persones, al marge d’estereotips i rols de gènere, i que dugui a unes relacions més igualitàries entre nenes i nens.

Creiem que cal reconèixer les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe potenciant així la igualtat real d’oportunitats.

Treballem les emocions a partir dels tallers en les diferents etapes educatives i a partir també d’activitats implícites en l’aula. Entenem el treball de la coeducació i les emocions com “un tot” que crea persones tolerants, cíviques, justes i amb autoestima.