El dijous dia 26 d’octubre, els nens i les nenes de 4t hem fet panellets a la classe. Aquests panellets ens se’ls menjarem el divendres dia 28 d’octubre ja que anirem a fer una excursió a l’Ermita del Puig d’Esparreguera per tal de celebrar el nostre dinar compartit. Per fer els panellets hem seguit la següent recepta:
Ingredients:
- 250 gr de farina d’ametlla
- 175 gr de sucre blanc
- 1 patata mitjana bullida i sense pell
Com fer la massa dels panellets:
- Bullir la patata. Pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla. Deixar refredar completament.
- Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
- Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.
- Seguir pastant la massa fins que quedi tota homogènia i es pugui fer una bola. La massa queda una mica enganxosa però no s’enganxa a les mans com al principi de treballar-la.
- Un cop hem fet les boles, les podem decorar com nosaltres vulguem, per exemple: amb fideus de colors, de xocolata, coco… podeu decorar-los com més us agradi!
- Quan ja estiguin fets els panellets, els guardem en un tupper i els posem a dins de la nevera perquè la massa quedi una mica dura. Nosaltres els deixem tot un matí sencer.
- Després, s’han de coure els panellets al forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.
I ja estaran fets! Esperem que us animeu a fer-los a casa per tal de celebrar la Castanyada!