L’alumnat del 4t cuina al Pau Vila!

El dijous dia 26 d’octubre, els nens i les nenes de 4t hem fet panellets a la classe. Aquests panellets ens se’ls menjarem el divendres dia 28 d’octubre ja que anirem a fer una excursió a l’Ermita del Puig d’Esparreguera per tal de celebrar el nostre dinar compartit. Per fer els panellets hem seguit la següent recepta:

Ingredients: 

  • 250 gr de farina d’ametlla
  • 175 gr de sucre blanc
  • 1 patata mitjana bullida i sense pell

Com fer la massa dels panellets:

  • Bullir la patata. Pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla. Deixar refredar completament.
  • Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
  • Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.
  • Seguir pastant la massa fins que quedi tota homogènia i es pugui  fer una bola. La massa queda una mica enganxosa però no s’enganxa a les mans com al principi de treballar-la. 
  • Un cop hem fet les boles, les podem decorar com nosaltres vulguem, per exemple: amb fideus de colors, de xocolata, coco… podeu decorar-los com més us agradi! 
  • Quan ja estiguin fets els panellets, els guardem en un tupper i els posem a dins de la nevera perquè la massa quedi una mica dura. Nosaltres els deixem tot un matí sencer. 
  • Després, s’han de coure els panellets al forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.

I ja estaran fets! Esperem que us animeu a fer-los a casa per tal de celebrar la Castanyada!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>