L’ESBARJO

US ESPAI D’OPORTUNITATS EDUCATIVES

Els patis de l’escola estan en procés de canvi! Des de l’inici del nou curs els vostres fills i filles estan immersos en la nova organització dels patis de l’escola.

Si bé va ser el pati dels més petits de la casa (P3, P4 i P5) el que va viure una transformació significativa (gràcies a la col·laboració de les famílies que van participar en la jornada de treball), ara és el torn, altre cop (ja va començar a transformar-se a finals del curs 15-16) del pati de primària. A finals del curs passat, tots els mestres i especialistes que tenim contacte amb els alumnes de 1r a 6è vam dedicar temps a resoldre les necessitats que ja feia temps havíem detectat durant l’estona d’esbarjo. Aquesta dedicació ens va permetre pensar una nova organització i dissenyar les activitats que en el pati, o millor dit, estona d’esbarjo, els alumnes podien realitzar. 
L’oferta està oberta a tots i totes les alumnes, de manera que puguin jugar en equip (oferint esports alternatius al ja mitificat futbol), jugar en grup més reduït, parlar amb els companys i companyes, descansar (estem treballant en una zona enjardinada amb taules i bancs) o senzillament tenir l’oportunitat de jugar a altres jocs com els escacs, les dames, l’oca, etc.
Tot i que el curs ja ha començat i que algunes de les noves propostes ja estan en ple funcionament, d’altres estan en procés de consolidació i que anirem desenvolupant al llarg del curs. Qui ha dit que els canvis siguin ràpids?
L’escola Antonio Machado viu un procés molt engrescador on tots els mestres estem implicats i convençuts de que l’estona d’esbarjo és l’estona on també hi hem d’incidir deliberadament per tal d’optimitzar-lo al màxim i oferir al nostre alumnat una millor oferta d’activitats i espais on se sentin còmodes, gaudeixin i sobretot aprenguin. Tanmateix, no estem sols, ja que són moltes les escoles a nivell de Catalunya que s’han sumat al canvi, d’altres que ja ho van fer en el seu dia. Són també moltes les experiències que es poden llegir i que els qui ja ho han viscut, ho comparteixen a les xarxes. En aquest sentit us afegim links que poden ser del vostre interès.