VAGA 18 D’OCTUBRE

Us informem que aquest divendres 18 d’octubre  hi ha convocada una vaga general.

L’escola romandrà oberta en horari habitual però no es duran a terme les activitats amb normalitat.

APROFITEM PER INFORMAR A LES FAMÍLIES DE PRIMÀRIA QUE LA PORTA DEL C/MARIÀ RIBAS NO S’OBRIRÀ NI A LES 9h NI A LES 15h.

 

INFORMACIÓ DEL MENJADOR:

El servei de menjador de l’escola garantirà els serveis mínims d’obligat compliment establerts per la Generalitat.

Si com a família us adheriu a la vaga i el vostre fill/a no anirà a l’escola, i per tant tampoc al menjador, cal que ens aviseu pels canals habituals (telèfon o e‐mail), com a molt tard el mateix

divendres 18 fins les 9.30h, per tal de comptabilitzar l’absència com avisada. En aquest cas es descomptarà la part proporciona de l’àpat.

Si feu ús del servei amb normalitat no cal que ens aviseu. Us informem també que, degut a l’excepcionalitat de la jornada, el menú del dia es podria veure modificat.

El servei d’acollida matinal també garanteix els serveis mínims.

 

INFORMACIÓ DE LES EXTRAESCOLARS:

Es garanteixen els serveis mínims.

REFLEXIONS PER CRÉIXER II

Aquest dijous, hem continuat la reflexió entorn als 5 elements. Avui ha estat el torn de l’organització social on hem pogut compartir en petit grup i després en gran grup les opinions i pensaments de les i els membres del claustre amb la participació també d’alumnes de pràctiques d’universitats que ja han començat el curs també.

REFLEXIONS PER CRÉIXER I

Aquest primer trimestre hem dissenyat propostes per reflexionar com a Claustre durant 5 dimarts al migdia per pensar i compartir significats, entorn a la idea dels 5 elements que s’emmarquen el nostre projecte educatiu. Aquests elements són bàsics en el dia a dia de l’escola i donen significat al que passa a les aules, sempre des d’una perspectiva globalitzadora i inclusiva: la conversa, la documentació, l’organització social, l'(auto)regulació dels aprenentatges i la presa de decisions. 

Avui ha estat el primer dimarts que hem iniciat les reflexions sobre la documentació, per compartir significats i enriquir-nos i construir coneixement col·lectiu, però sobretot per continuar millorant.

REUNIONS DE NIVELL

 

Reunions de nivell, recordeu que es fan a una de les dues aules del mateix nivell i totes comencen a les 17h.

La sol·licitud del servei de monitoratge va finalitzar el passat 9 d’octubre.

Un cop finalitzada la reunió us demanem que ompliu la valoració que trobareu clicant: https://forms.gle/1DBbZadZynouZkDW9

HEROIS SENSE CAPA – SUMA’T AL REPTE!

Des de l’escola Antonio Machado (amb la col·laboració de l’AFA) posem en marxa una iniciativa solidaria per a recollir fons a favor de la fundació Josep Carreras, per al tractament i estudi de la leucemia, limfomes i d’altres càncers de la sang.

Es recolliran donacions a traves de la plataforma “migranodearena” https://www.migranodearena.org/reto/20526/invencibles-herois-sense-capa

Com a final de la iniciativa, el 24 de novembre es fara una jornada solidaria de pàdel, sota el nom “Un set de vida”, on tothom qui ho vulgui, podrà prendre-hi part. Només caldrà entrar a la plataforma de Migranodearena.com i omplir el formulari a través de l’enllaç que hi ha. La inscripció tindrà un cost de 20€, i una part anirà directament a la fundació.

TEMPS PER A CADA MOMENT

A l’escola som conscients de la necessitat que els infants dediquin temps a les coses que són importants, i és que els àpats també ho són. Dedicar temps al menjar és bàsic i és que els nostres alumnes a P3, P4 i P5 esmorzen a l’aula i un cop acabat, es dirigeixen al pati i hi dediquen una altra estona al joc. Els infants de primària en canvi, fins el curs passat esmorzaven al pati mentre jugaven… això ens va fer pensar que de 1r a 6è també calia canviar i donar el temps necessari perquè l’estona de menjar també tingués el seu moment, diferenciat de l’estona de joc del pati. És per això que a partir d’aquest curs, tots i totes les alumnes de l’escola esmorzaran a l’aula i tot seguit aniran al pati.

De veritat creiem que 30 minuts al dia de joc són suficients? volem que en 30 minuts gaudeixin del joc i el compartir amb altres infants les seves històries, experiències, etc. i poder continuar després fins l’hora de dinar…? De veritat creiem que poden fer tot això mentre juguen, corren, salten, … ? És saludable menjar mentre es correr, o menjar el més ràpid possible per no “perdre” ni un minut més de pati? de veritat ho volem? nosaltres, no!

Així doncs, no es tracta de dividir el temps d’esbarjo (a infantil 45 minuts i a primària 30) en dues parts, si no que és important afegir temps i dedicar una fracció més a menjar tranquil·lament i després, poder continuar gaudint de la totalitat del temps d’esbarjo. L’esmorzar és una necessitat, i el joc és una altra necessitat, donem-los el temps que necessiten.

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL NOU CURS 2019 – 2010

L’Eva, la Carme, en Dani, la Mari, L’Ana Vila, la Lourdes, la Sara, la Roser Callejas, l’Ana Valls, la Marta Muñoz, la Paula, l’Alba, la Rosó, la Berta, la Nuria, la Sandra, la Natàlia, l’Aura, la Laura Garcia, la Sílvia, l’Alícia, la Laura Ruiz, la Judith, la Noelia, la Pilar, l’Anna Subirà, la Roser Cabanillas, en Rubén, la Carla, l’Eli, la Mireia Alum, la Vanessa, la Laura Montaner i la Marta Gómez, us donem la benvinguda al nou curs 2019 – 2020!

INFORMACIONS IMPORTANTS

SETEMBRE

DIJOUS 5 – 17H – GIMNÀS – FAMÍLIES NOVES DE P3 – ENTRADA PER LA PORTA MARIÀ RIBAS

DIMARTS 10 – DE 9H A 15H – VISITA DE FAMÍLIES NOVES I ANTIGUES

DIJOUS 12 – COMENÇA EL CURS! DE 9H A 12:30H I DE 15H A 16:30H

DIJOUS 12, DIVENDRES 13, DILLUNS 16 I DIMARTS 17 – ACOLLIDA DELS INFANTS DE P3

BON ESTIU I BONES VACANCES!

El curs arriba al seu fi… són, però, molts els records i les anècdotes que podem explicar, són moltes les coses que podem compartir… perquè ha estat, una vegada més, un curs intens, molts aprenentatges, moltes il·lusions, noves amistats, nous desitjos, nous projectes… com deien al sopar de 6è, és un sentiment agredolç, tenim una altra promoció que marxa de l’escola cap als instituts, però sabem que tot anirà molt bé! perquè ja són uns quants els cursos que hem acomiadat als més grans de l’escola i tot i que és un moment emocionant i especial, continuarà quedant en el record de totes les persones, companys, amics, mestres i famílies que han pogut gaudir i compartir aquests 9 anys amb aquests alumnes.

Us desitgem el millor i unes bones i merescudes vacances!!

I a la resta de famílies del Machado! us agraïm novament la vostra confiança, acompanyament i complicitat al llarg de tot aquest curs… ens veiem a la tornada! bon estiu!!

Però sobretot, donem la benvinguda a totes les famílies que comenceu aquest nou camí amb nosaltres, benvinguts i benvingudes!!

WHATSAPP FAMÍLIES NOVES

GRUP DE WHATSAPP DE FAMÍLIES!

L’AFA disposa d’un grup de WhatsApp transversal, format per famílies voluntàries de diferents cursos, amb l’objectiu d’ajudar a les noves famílies a resoldre dubtes i compartir experiències.  És un grup obert a tothom i que posteriorment es manté obert per acompanyar a les noves famílies a integrar-se en la comunitat resolent dubtes sobre l’escola o l’AFA. Per formar part del grup només cal accedir al següent enllaç des d’un dispositiu mòbil amb WhatsApp.

http://xurl.es/afamachado 

Resultat d'imatges de WHATSAPP