MATARÓ RÀDIO – L’ACOLLIDA A P3

El passat dilluns 25 de novembre la Noelia (Tècnica d’Educació Infantil), la Laura R. tutora de P3A, la Mireia Alum especialista de música i coordinadora d’infantil i la Beatriz S. mare de dues nenes de l’escola de 2n i P3, van participar en el programa de ràdio “Educació al dia” de Mataró ràdio per poder compartir i explicar la importància de l’acollida als infants de P3 que fem a la nostra escola, ja que és un temps per crear vincles més segurs. L’experiència d’aquest segon curs apostant per una acollida més pensada per a que tots els nens i totes les nenes que comencen P3 a l’escola, puguin viure aquesta transició el millor possible.

Podeu escoltar el programa íntegrament clicant aquí

 

Imparables contra la leucèmia!

Benvolgudes famílies, com sabeu durant aquest primer trimestre, escola i AFA hem organitzat amb molta il·lusió la campanya solidària Herois Sense Capa per a recollir fons en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El resultat final no ens pot posar més contents i us volem agraïr la vostra solidaritat.


També volem donar les gràcies als comerços i empreses del nostre entorn que han col·laborat en la iniciativa: Ke de Ke, Otto Sports Bar, Clínica Dental Ustrell-García, Clínica Dental La Mercè, Xanascat, Espinaler i Kòh perruqueria han donat dessinteressadament fins a 16 premis per organitzar una gran rifa solidària amb premis valorats en 1.365€.

Altres empreses han esponsoritzat el gran esdeveniment final, un torneig de pàdel sota el lema “Un set de vida”, són: Pàdel Hortes, Món Pàdel, Aigües de Mataró, Indigo, Cocacola, Rètols Vargas, M-Penta, Aeill, Avanza, Grupo Qualia i Reclamos Ramos. Un fort agraïment per tots ells.

I per descomptat, donar especialment les gràcies al mig centenar de jugadors i jugadores del torneig de pàdel solidari del passat 24 de novembre. Cal destacar el caracter inclusiu i divers del torneig. Tot un encert per part de la comissió organitzadora. Més enllà dels propis aficionats al pàdel, el torneig va aplegar també a professorat, alumnes i familiars de l’escola per passar un gran matí de diumenge amb activitats infantils, foto de família i entrega de premis.

La repercusió de la campanya ha sobrepassat els límits de l’escola i la premsa local se n’ha fet ressò. Llegeix aquí la notícia publicada a Capgròs: ‘Herois sense capa’, de l’escola Antonio Machado, recapta 2.700 euros contra la leucèmia

Moltes gràcies a tothom que ha participat en aquesta iniciativa. Heu demostrat que juntes som… imparables contra la leucèmia!


 

>>> Clica aquí per consultar els tickets premiats de la rifa solidària! <<<

 

EL SOMRIURE DE L’ANIOL PER COMBATRE EL CÀNCER INFANTI

Avui ens ha visitat en Toni de l associació @associacioaniol.
Ha fet una xerrada als nens i nenes del cicle mig sobre el càncer infantil i la importància de la solidaritat de tothom per continuar investigant i avançant.
Conscienciar des del respecte, l empatia, la humitat i la generositat és essencial.
Gràcies Toni per aquesta gran tasca que feu…

 

L‘associació neix quan la Laura, mare de l’Aniol que amb l’edat d’11 anys pateix un càncer de limfoma no Hodgkin de cèl·lules de tipus B madures, decideix recaptar fons per ajudar a la investigació contra el càncer infantil. El càncer infantil està considerada una malaltia minoritària per la qual cosa no rep cap ajut públic.

El temps que l’Aniol va estar ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu no només va rebre les millors atencions i tractaments personalitzats sinó que tampoc els va faltar atencions als pares i germans. Tots aquests serveis poden oferir-se gràcies a donacions i a voluntaris de la Fundació i l’Obra Social de Sant Joan de Déu que amb els seus esforços procuren atendre, acollir i ajudar les persones amb problemes de salut i als seus familiars i alhora proporcionar uns recursos que són primordials per seguir fent recerca. La nostra associació es crea amb l’única finalitat de recaptar diners amb aquest objectiu a partir d’activitats solidàries o donacions voluntàries.

És per això que les 6 aules de 1r a 3r decoraran boles d’arbre de Nadal perquè després, l’associació les pugui vendre i donar tots els beneficis a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Ja tenim comprades les boles! i el proper dimecres 27 de desembre les i els alumnes del cicle dels mitjans es posaran mans a l’obra i decoraran les gairebé 160 boles de Nadal!!

Herois Sense Capa

Benvolgudes famílies,

Aquest any hem començat el curs amb una gran iniciativa solidària compartida entre l’escola i l’AFA. Una recollida de fons en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia que finalitzarà amb un torneig solidari de pàdel el proper diumenge 24 de novembre.

Avui ens complau comunicar-vos les primeres col·laboracions a la campanya per part d’empreses del nostre entorn, que o bé amb aportacions econòmiques o bé com a espònsors, ens ajuden a organitzar aquest gran esdeveniment.

Pàdel Hortes, Grupo Qualia, AEILL Cerdanyola, Aigües de Mataró, Indigo, Xanascat, Espinaler, Món Pàdel, Ustrell&García Clínica Dental, Ke de Ke, Otto Sports Bar, Clínica dental La Mercè, M-pemta, Coca-cola i KÒH perruqueria han estat els primers en donar suport al projecte solidari. Llegeix més»

REFLEXIONAR PER CRÉIXER V

Avui hem pogut finalitzar el cicle de dimarts que hem dedicat a la reflexió dels 5 elements clau de la nostra escola. L'(auto)regulació dels aprenentatges és a dir els processos d’avaluació.

Generalment l’error s’ha vist com una cosa negativa a l’escola i els alumnes intentaven ocultar-los per no ser penalitzats. No obstant això, l’error és el punt de partida de l’aprenentatge. És a dir, sense errors, no es pot aprendre. L’error ens indica quins obstacles tenim en el nostre pensament per a resoldre problemes. Com a docents, hem de tenir aquest concepte de l’error per ajudar els nostres alumnes perquè aprenguin, atès que aprendre no és «incorporar coneixements a una ment buida» (Sanmartí, 2007), sinó reconstruir-los a partir dels que ja coneixen. Hem d’ensenyar els alumnes a reconèixer els seus errors i aprendre a corregir-los, donant-los les eines necessàries. Per això, és imprescindible que aprenguin a autoavaluar-se, però també a avaluar els seus companys.

REFLEXIONS PER CRÉIXER IV

Aquest quart dimarts ens hem trobat per poder continuar pensant i reflexionant entorn al 4t element, la presa de decisions. I és que la gestió d’un grup d’alumnes on intervenen tantes diferències de pensament, de mirades, d’opinions, etc. és molt complexe arribar a la idea d’una decisió conjunta. No obstant, sabem que compartir-ho entre nosaltres fa que puguem adonar-nos d’allò que és important i poder repensar en la nostra tasca del dia a dia.

CASTANYADA!!

Avui ha estat un gran dia! durant el matí hem gaudit de les danses que tots els i les alumnes han preparat amb l’ajuda de la Marta i la Mireia les nostres especialistes de música, amb la col·laboració de les tutores i tutors, a la tarda hem realitzat diferents i diversos tallers de Halloween per fer manualitats molt divertides gràcies a l’ajuda de la Roser, l’Alícia i la Sara, les especialistes d’anglès.

Però la festa no hagués estat el mateix sense la gran assistència de les famílies que han omplert de gom a gom l’espai que us havíem reservat. Ens ha encantat poder compartir la festa amb totes i tots vosaltres! gràcies!! i com no, agrair la col·laboració de les famílies que des de ben d’hora al matí heu vingut i ens heu ajudat a coure les castanyes, que per cert estaven boníssimes!! i les nostres castanyeres que han ballat i ens han acompanyat durant tot el matí! 

Molt bona castanyada a tothom!!

 

REFLEXIONS PER CRÉIXER III

Continuem reflexionant sobre aquells aspectes que són importants i avui ha estat el torn de la conversa. Perquè és important que a les aules es donin moments de conversa on els alumnes petits i grans puguin compartir coses interessants i amb valor.

ÉS TEMPS DE COLLIR CASTANYES…!

Fa olor a … castanyes i panellets!! i és que amb les pluges sembla més que estem ben a prop de la Castanyada! i per això, ja sabeu famílies que el proper dijous 31 d’octubre celebrem la festa i enguany la volem compartir amb tots i totes vosaltres!! 

Ja ho tenim quasi tot! les i els alumnes que assagen les danses, algunes famílies que ens ajudaran a coure les castanyes, i un parell de castanyeres, però que si se n’afegeixen una o dues més millor que millor! animeu-vos!!

Avui ens han visitat les castanyeres!!!