XARXA DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES

Enguany com escola és el segon curs que formem part de la xarxa de competències bàsiques del Departament d’Ensenyament. Aquesta existeix des de fa ja 15 anys però des del curs passat, 2016-2017, es va iniciar un pla pilot en el qual hi van participar 150 escoles i instituts. Aquest curs 2017-2018 som més escoles que hi participem i ja som més de 200 escoles i més de 2.300 docents compartint experiències i reflexions!
Aquesta xarxa està formada per un grup de docents que reflexionen i actuen en equip per transformar l’escola en un espai que afavoreixi l’aprenentatge. Principalment ens facilita i promou la creació d’espais pedagògics, intercanvi d’experiències i la creació de sabers compartits.
Però sobretot:
–  Perquè volem afavorir que tots els alumnes aprenguin més i millor.
–  Perquè creiem que l’alumne ha de ser el protagonista del seu aprenentatge.
–  Perquè entenem l’avaluació com un procés necessari per aprendre.
–  Perquè sabem que treballant en equip s’aprèn més i millor.
–  Perquè, en un món global, s’ha d’afavorir l’adquisició d’aprenentatges autèntics, no fragmentats.
–  Perquè, en un món canviant, volem fomentar la iniciativa, l’esperit crític, la creativitat i el gust de tota la vida.
–  Perquè volem que els nostres alumnes siguin competents per continuar aprenent al llarg de tota la vida.
–  Perquè sabem que cada alumne és únic i tenim altes expectatives per a tots i cadascun d’ells.

EL PATI, ESPAI TRANSFORMAT

Després de les jornades de treball del passat dissabte 24 de novembre només ens queda agrair i felicitar a totes aquelles persones que d’alguna manera o altra han col·laborat perquè tota la feina que calia fer, es tirés endavant i finalment tinguem un pati de primària es-pec-ta-cu-lar!!

Des del mes de setembre fins poc abans de les jornades, tots els gurps de 1r a 6è han estat dissenyant i pensant la millor manera perquè cadascuna de les 6 zones en que havíem dividit el pati, disposessin d’una varietat i oferta de jocs i activitats diferent al que fins ara s’hi podia trobar. 

La feina ha estat complexa, emocionant i molt motivant, perquè partíem de la necessitat que tots els infants de 6 a 12 anys havien de poder jugar i això no ha estat fàcil, perquè ha nascut del pensament dels alumnes, i perquè el fet de saber que allò que s’havia imaginat, dissenyat, dibuixat, decidit i repensat tantes vegades acabaria materialitzant-se aviat, provocava sensacions que durant les jornades hem pogut viure clarament!

La gran participació de les famílies, l’entusiasme, la dedicació, l’enginy que en algunes ocasions calia afinar per superar els entrebancs d’última hora, la froça i el desig i les ganes per construir i ajudar en el que fes falta, i un llarg etcètera. Perquè durant tot el matí el degoteig de famílies i mestres que entraven al pati era constant i això fa posar la pell de gallina! 

Feliços i emocionats de saber que tenim una comunitat que respon a les necessitats de l’escola, que tenim famílies, alumnes, mestres i personal compromesos amb el que calgui.

Així doncs, ara sí que ja podem dir que les jornades han estat UN ÈXIT!!

CAMPANYA DE RECOLLIDA D’ALIMENTS

Fins el 18 de desembre recollim aliments i altres productes a l’entrada de l’escola. Aquesta campanya està organitzada per Càritas Mataró.

 • Arròs
 • Oli d’oliva
 • Pasta
 • Conserves
 • Tomàquet fregit
 • Llegums
 • Sabó i xampú
 • Colònia

COMPROMESOS AMB LA FORMACIÓ

Aquesta tarda ha estat la darrera sessió del primer trimestre en formació TAC. Avui ha estat centrat en la presentació, coneixement i ús de les possibilitats que ens ofereix el Publisher per continuar ampliant les opcions que tenim per documentar, presentar informacions, compartir processos, contextos, etc.

SIMPOSI D’APRENENTATGE GLOBALITZAT

Des de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona van convocar un simposi sobre aprenentatge globalitzat i per projectes. Aquest, va tenir lloc el dies 23 i 24 de novembre de 2018 al campus de Bellaterra de la UAB i va combinar l’intercanvi d’experiències de treball, amb l’exposició de plantejaments acadèmics que hi donen suport.

La Mireia Alum, tutora de P4B hi va participar ja que vam ser escola seleccionada poder compartir, amb altres professionals, un context que ella mateixa havia viscut el curs 2016 – 2017.

REPRESENTANTS AL CONSELL D’INFANTS

El passat dimecres 21 de novembre es va constituir, a la sala de plens de l’Ajuntament, el Consell d’Infants de Mataró per aquest curs 2018 – 2019, on hi ha representants d’alumnes de 5è i 6è d’alumnes d’escoles de la ciutat. En el cas de la nostra, són en Marc Fidalgo alumne de 6èA i que ja és el seu segon any com a representant, i la Bruna Estrada, alumna de 5èB que estrena candidatura.

Aquest any s’ha donat l’oportunitat als grups de 5è i 6è de les escoles participar en el procés de pensar i triar els temes que creien importants ser tractats a les diferents sessions del Consell d’Infants.

COMPROMESOS AMB LA FORMACIÓ

Aquesta tarda les mestres i els mestres de l’escola ens hem trobat per continuar la formació. Aquest cop hem treballat l’entorn al Drive i totes les seves opcions, així com les diferents oportunitats que ens ofereix per millorar la comunicació interna així com ampliar el ventall d’oportunitats per treballar amb les i els alumnes.

La participació activa de tot el claustre en les diferents sessions ens permet continuar treballant en xarxa i el que és més important, aprendre els uns dels altres.

 

LES TERRASSES DELS PETITS!

Ja fa temps que l’equip del cicle petit està dissenyant, preparant i posant a punt les terrasses d’infantil

La nostra intenció a l’hora de crear les terrasses ha estat, una vegada més, la de promoure que els infants siguin protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, ambients que siguin estimuladors, creatius i participatius on els nens i nenes actuïn, però també que reflexionin sobre la seva pròpia acció des d’una posició activa i competent i que possibiliti la comunicació i la trobada amb les persones que hi participen.

Les nostres terrasses són 6 espais fixes que ens ha permès crear 6 ambients d’aprenentatge amb una disposició planificada de diferents materials i propostes, per a tots els infants des de P3 fins a P5, per tal de provocar l’interès dels nens i nenes i desenvolupar diferents continguts curriculars.

Estan ubicades a la zona d’educació infantil. Cada una d’elles llinda amb cada una de les aules d’educació infantil i, tot i que estan agrupades de dos en dos, totes elles connecten entre sí.

Són les següents:

 • El cos
 • Experimentació
 • Construccions
 • Expressió artística
 • Hort
 • Biblioteca

Ben aviat us mostrarem fotografies dels vostres fills i filles en acció!

LA CASTANYERA… LA CASTANYERA…

Avui hem tingut una visita molt agradable! Unes castanyeres encantadores han passat per l’escola i han volgut compartir una estona amb els més petits!! Però sabeu què?… ens han dit que dimecres tornen a venir!!! aquest cop, amb castanyes calentes!

COMPROMESOS AMB LA FORMACIÓ

Durant la tarda d’avui les mestres i els mestres de l’escola hem participat a la segona sessió de formació en centre sobre entorn Google. Avui hem treballat amb el Google Calendar. Ben aviat podreu entrar als calendaris que activarem als blocs d’aula per conèixer les sortides, colònies i activitats que els vostres fills i filles realitzaran al llarg del curs.

Continuem compromesos amb la formació i sabem que necessitem continuar aprenent.

NOVETAT!!

Us informem que dins l’apartat “Menú” trobareu autoritzacions que en cas de necessitar-les, us les podeu descarregar.