A Steam hem creat instruments!

A Steam (Science Technology Engineering, Art and Mathematics) els alumnes de cinquè han après com funciona un circuit elèctric i quins materials poden ser conductors i no-conductors. Aquesta informació i la programació que vàrem aprendre amb l’Scratch ens han servit perquè les plaques Makey Makey que tenim endollades passin les ordres configurades en l’Scratch a algun objecte quotidià. 

Les plaques Makey Makey fan de pont entre el nostre ordinador i els objectes. Mitjançant un cable USB podem transferir les ordres programades en Scratch perquè un objecte les ‘reprodueixi. Té una presa de terra que connectarem a un objecte conductor i un cocodril (que es un cable especial) que connectarem a un altre objecte conductor per tancar el circuit i que l’impuls passi per a executar les ordres que programem amb Scratch.

Posarem en pràctica el mètode científic portant a terme cadascun dels passos per arribar a una conclusió:

  • Definim el problema: hem observat que tenint un circuit elèctric, no sempre es posava en funcionament.
  • Formulem la hipòtesi: si el circuit està obert, circula l’electricitat i, per tant, funciona el Makey Makey?
  • Avaluem la hipòtesi: experimentem amb aigua, el nostre cos i paper de plata per tancar el circuit
  • Recopilem i interpretem les dades: hem considerat que només quan el circuit es tanca, funciona. També veiem que els tres materials permeten tancar el circuit.
  • Formulem la teoria: un circuit elèctric genera electricitat quan està tancat i tots els seus materials són conductors (com l’aigua, l’alumini o el cos humà).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>