Ambients

Ambients d’aprenentatge de lliure circulació a la Comunitat de Petits

Els Ambients són espais preparats pels adults, amb materials pensats i elaborats per satisfer les necessitats del nens i nenes de tota la comunitat.

Els nens i nens de 3, 4 i 5 anys, barrejats exploren els ambients de manera que aprenguin a conèixer i descobrir nous significats. Poden explorar, experimentar, investigar i interpretar per interaccionant amb l’entorn i els iguals. És així com donem resposta als seus interessos i les seves necessitats.

Volem que els aprenentatges siguin significatius per a ells a través de l’acció, la manipulació, la lliure circulació de pensament i la interacció amb l’entorn proper.

L’adult juga un paper de mediador i d’impulsor de processos creatius. Acompanya des de la distància deixant espai al nen per crear. La presència de la mestra dóna seguretat i ajuda en el desenvolupament del creixement sensorial, d’experimentació i de recerca. De vegades fa preguntes al nen per despertar curiositat, dóna temps i estimula segons sigui necessari per respectar el ritme propi de cadascun dels nens i nenes.

Es tracta de circular lliurement per tots les ambients que els oferim de manera que se sentin segurs i tranquils.

Els ambients que oferim actualment són: Mediateca, Matemàtic, Construccions, Art, Experimentació, Llar, Traç, Teatre, Aigua i Música.

L’horari dels Ambients és de tres tardes a la setmana de 15h a 16.15h .

Per conèixer més sobre els ambients, cliqueu aquí.