TEA: Documental “Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)”

La prevalença del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) és cada vegada més alta. A Europa, aquest trastorn es diagnostica a 1 de cada 100 persones, i als Estats Units, a 1 de cada 59. Malgrat això, encara se’n desconeixen les causes i segueix sent motiu d’estigma i incomprensió. El documental “Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)” retrata la situació de les persones amb autisme a Catalunya a partir del seguiment del dia a dia del Marc, de 10 anys, de la Mariona, de 23, i de les seves famílies.

En el treball participen alguns dels millors especialistes del país com Amaia Hervás (Mútua de Terrassa), Rosa Calvo (Hospital Clínic), Mario Montero (Càtedra d’Autisme de la Universitat de Girona) i María Díez-Juan (Hospital Sant Joan de Déu).

L’objectiu d’aquest documental és explicar que, darrere d’aquesta etiqueta, s’hi amaguen grans persones que només cal saber veure.”Són peixos d’aigua dolça en aigua salada”, diu per referir-s’hi Isabel Paula, directora del Postgrau “Autisme: diagnòstic i Intervenció” de la Universitat de Barcelona.

“Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)” ha estat produït per la Federació Catalana d’Autisme, que reuneix un miler de famílies i 14 associacions.

https://criatures.ara.cat/blogs/psicologia-infantil/Peixos-aigua-dolca-salada-sense-ficcio_6_2107049275.html

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/peixos-daigua-dolca-en-aigua-salada-capitol-1/video/5791370/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>