MOLT BONES VACANCES D’ESTIU!!

Acomiadem el curs amb una lectura d’Estiu que ens recorda aquelles coses més “xules” apreses durant el curs. Esperem que gaudiu d’un estiu ben reparador i divertit! Fins el 12 de setembre, us esperem amb moltes ganes!

La Graduació

Dissabte15 de juny va ser un gran dia, els nostres alumnes de 6è es van graduar. AMPA,  alumnes, famílies i mestres vam passar una tarda i una nit fantàstica, plena d’emocions.

Com em trobo? Com ho gestiono?

L’educació emocional té un paper cabdal en l’escola ja que pensem que una bona autoestima i autoimatge són la base per l’aprenentatge. Des del projecte d’Educació Emocional que treballem a Educació Infantil i Primària, abordem dos aspectes, pensem clau, com són la consciència emocional i autoregulació emocional que ajuda als alumnes en la millora de la conformació del seu jo i en la convivència amb la resta de companys/es.

Què són els GRUPS INTERACTIUS?

Els grups interactius són una organització d’aula conformada per equips de treball de 4-5 alumnes. Cadascun d’ells realitza una activitat de 20′ relacionades amb les àrees de matemàtiques i llengua catalana, i van rotant fins fer-les totes. Dues o tres de les activitats són guiades pels mestres i voluntaris, les altres són autònomes i treballen continguts de consolidació. Aquesta manera de treballar fomenta la cooperació, l’atenció, la convivència i la interacció entre iguals (diàleg igualitari) per millorar l’aprenentatge.

ARTS MAKERS, la revolució arriba a l’Escola

Ara, més que mai, ART! L’art a través dels itineraris artístics de cant, dansa, teatre i arts plàstiques; i dels instruments com el saxo, la guitarra, la caixa, l’ukelele, la bateria…han entrat per quedar-se en horari lectiu a l’Escola Àngela Roca. Atenció, cohesió, creativitat, habilitats socials, emoció…són moltes de les paraules que recull aquest magnífic projecte que ben aviat podràs venir a visitar i viure en directe a l’OPEN ARTS.

Aprendre jugant, fem AMBIENTS.

Els ambients que treballem a educació Infantil són espais d’aprenentatge internivell, de ralació i de comunicació on els infants poden experimentar, construir, inventar, emocionar-se, imaginar…a partir de diferents propostes. Cada ambient respon a les necessitats dels infants respectant els diferents ritmes d’aprenentatge a través del joc. Aconseguim que l’infant no només aprengui de l’adult, sinó també dels seus companys, potenciant el llenguatge oral i les relacions socials i de convivència. Realitzem cinc ambients: experimentació, sorra, llum, artístic i moviment.

Endavant ARTS MAKERS!

Els alumnes de 5è que realitzen l’Itinerari d’Arts Plàstiques preparen el decorat per a la seva obra de teatre, “T’he enxampat, Caputxeta!”. Treball competencial on l’Art té un paper principal.

L’Escola is ON BOARD.

Entre Robots i Arts Makers són dos projectes de l’Escola que sedueixen als visitants del programa URBACT on l’Ajuntament mostra la seva implicació en la consecució de l’èxit educatiu a Viladecans.

Som ponents a YOMO BCN

Gràcies al premi rebut al concurs internacional Ciencia en acción hem estat convidats a presentar la nostra experiència sobre programació i robòtica al YOMO Barcelona, la secció juvenil del Mobile World Congress.