ESTIMATS I ESTIMADES!

Veieu… fins i tot el Spiderman es pren un respir després d’una feina heroica!  Vosaltres, alumnes, heu de prendre exemple com a herois i heroïnes que ens heu demostrat ser en resistir aquests darrers mesos. Descanseu , cuideu-vos molt i prepareu-vos per retrobar-nos el 14 de setembre carregats d’energia positiva!

L’Equip Àngela Roca

Què fer durant el dies de confinament?

Us facilitem tres enllaços on podreu trobar moltes idees i activitats per combatre l’avorriment dels vostres fills/filles. A banda d’aquest enllaç, recordeu la importància de parlar amb els vostres fills/es de la situació per rebaixar el seu neguit. Penseu que una eina molt potent d’aprenentatge és la LECTURA, si la compartiu amb ells i elles i la comenteu serà encara més enriquidora. Compartir estones de jocs de taula, construccions, trencaclosques, cuina, manualitats, experiments, feines de la llar… ajudarà a reduir les hores de pantalla i activitats individuals.

L’Escola farà arribar als seu alumnat instruccions concretes per treballar setmanalment a través de Tellfy i, paral·lelament des de 3r fins a 6è, des de Google Classroom.

Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio conjuntament amb el Departament d’Educació, a banda de les recomancions ja fetes a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya d’aquest últim,  han arribat a un acord per fer difusió a través de la seva programació de les orientacions i consells que el Departament ha fet arribar als centres educatius per contribuir a l’aprenentatge de tot l’alumnat. En el cas de Televisió de Catalunya, es farà a través de diferents programes del canal Super3 i del nou format digital “Avui aprenem”, un recull de peces o càpsules divulgatives sobre diferents àmbits. I, en el de Catalunya Ràdio, es farà en la programació excepcional d’aquests dies a les emissores de Catalunya Ràdio i d’iCat.

Des de l’Ajuntament de Viladecans han creat un nou espai a la web municipal on proposaran cada dia noves activitats creatives perquè aquests dies que hem d’estar a casa aprofitem amb la família per crear estones educatives a la vegada que divertides. Hi podeu accedir a següent enllaç.

En darrer terme, us facilitem la següent web que també ofereix recursos variats i que us poden ser d’interès. Hi podeu accedir a següent enllaç.

 

 

 

Portes Obertes

El proper dijous 12 de març a les 15:15h obrim les portes a tots aquells familiars que vulguin conèixer el nostre projecte.
El procés de preinscripció comença el dia 23 de març fins el dia 1 d’abril.

La matrícula es realitzarà del 16 al 22 de juny.

Per poder fer un càlcul aproximat i organitzar la visita, us demanem que ompliu el següent formulari, fent click a l’enllaç.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

Bones Festes!

La comunitat de l’Escola Àngela Roca us desitja que passeu unes molt Bones Festes en família, un descans merescut i una meravellosa entrada al nou any 2020! Recordeu que ens retrobarem el dimecres 8 de gener!

Reconeixement a la bona feina.

Volem agrair la visita de l’Hble Sr Conseller d’Educació Josep Bargalló, el Director del Servei Territorial, el Sr Francesc Ballester, l’Il·lm Sr Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz i part dels seus equips. Esperem que hàgiu gaudit d’una bona estona amb els nostres alumnes que de bon grat us han mostrat com treballem a l’Escola Àngela Roca. Gràcies pels vostres escrits que esperonen els nostres somnis!

 

MOLT BONES VACANCES D’ESTIU!!

Acomiadem el curs amb una lectura d’Estiu que ens recorda aquelles coses més “xules” apreses durant el curs. Esperem que gaudiu d’un estiu ben reparador i divertit! Fins el 12 de setembre, us esperem amb moltes ganes!

La Graduació

Dissabte15 de juny va ser un gran dia, els nostres alumnes de 6è es van graduar. AMPA,  alumnes, famílies i mestres vam passar una tarda i una nit fantàstica, plena d’emocions.

Com em trobo? Com ho gestiono?

L’educació emocional té un paper cabdal en l’escola ja que pensem que una bona autoestima i autoimatge són la base per l’aprenentatge. Des del projecte d’Educació Emocional que treballem a Educació Infantil i Primària, abordem dos aspectes, pensem clau, com són la consciència emocional i autoregulació emocional que ajuda als alumnes en la millora de la conformació del seu jo i en la convivència amb la resta de companys/es.

Què són els GRUPS INTERACTIUS?

Els grups interactius són una organització d’aula conformada per equips de treball de 4-5 alumnes. Cadascun d’ells realitza una activitat de 20′ relacionades amb les àrees de matemàtiques i llengua catalana, i van rotant fins fer-les totes. Dues o tres de les activitats són guiades pels mestres i voluntaris, les altres són autònomes i treballen continguts de consolidació. Aquesta manera de treballar fomenta la cooperació, l’atenció, la convivència i la interacció entre iguals (diàleg igualitari) per millorar l’aprenentatge.

ARTS MAKERS, la revolució arriba a l’Escola

Ara, més que mai, ART! L’art a través dels itineraris artístics de cant, dansa, teatre i arts plàstiques; i dels instruments com el saxo, la guitarra, la caixa, l’ukelele, la bateria…han entrat per quedar-se en horari lectiu a l’Escola Àngela Roca. Atenció, cohesió, creativitat, habilitats socials, emoció…són moltes de les paraules que recull aquest magnífic projecte que ben aviat podràs venir a visitar i viure en directe a l’OPEN ARTS.

Aprendre jugant, fem AMBIENTS.

Els ambients que treballem a educació Infantil són espais d’aprenentatge internivell, de ralació i de comunicació on els infants poden experimentar, construir, inventar, emocionar-se, imaginar…a partir de diferents propostes. Cada ambient respon a les necessitats dels infants respectant els diferents ritmes d’aprenentatge a través del joc. Aconseguim que l’infant no només aprengui de l’adult, sinó també dels seus companys, potenciant el llenguatge oral i les relacions socials i de convivència. Realitzem cinc ambients: experimentació, sorra, llum, artístic i moviment.

Endavant ARTS MAKERS!

Els alumnes de 5è que realitzen l’Itinerari d’Arts Plàstiques preparen el decorat per a la seva obra de teatre, “T’he enxampat, Caputxeta!”. Treball competencial on l’Art té un paper principal.

L’Escola is ON BOARD.

Entre Robots i Arts Makers són dos projectes de l’Escola que sedueixen als visitants del programa URBACT on l’Ajuntament mostra la seva implicació en la consecució de l’èxit educatiu a Viladecans.