Taller i exposició al CaixaFòrum

Clique la foto per veure-les totes.                                             

El dia 24 de febrer la classe de CM taronja vam anar al CaixaFòrum.

Primer vam esmorzar i jugar al parc de la vora i el Gerard ens va explicar perquè s’han fet els canals d’Urgell i altres amb l’aigua del riu Segre.

Després vam entrar al CaixaFòrum i vam pujar 5 pisos per fer un taller de ritmes d’Àfrica amb el David. Ens vam passar el pal de la pluja per presentar-nos, vam aprendre tres cançons africanes i també caminàvem per l’espai fent ritmes amb el cos. Ens va agradar quan havíem de fer el ritme els nens i les nenes que els agradaven algunes coses com els espaguetis, l’esport, … Aquest taller ens va agradat molt i ens vam sentir molt alegres.

En acabar vam baixar a veure l’exposició d’Apollo 11 , que ens va explicar la Laia. Vam aprendre un munt de coses sobre aquesta primera expedició de l’home a la lluna i us en fem un resum del que més ens va sorprendre:

    • L’Apollo 11 aterrà a la Lluna el 20 de juliol de 1969. En aquesta missió, Armstrong i Buzz Aldrin van descendir del mòdul lunar i van passar dues hores i mitja explorant la Lluna mentre Michael Collins romania en òrbita en el mòdul de comandament
  • Abans de pujar a la nau, els astronautes van haver de fer una dieta sense fibra, per no tenir gaire caca perquè havien de fer la caca en una bossa i posar una pastilla perquè no fes pudor.
  • Vam veure el que menjaven durant l’expedició; bevien amb una canya. Dormien a la nau i no semblava gaire còmode. Es veu que a la nau hi havia d’haver el mínim de pes possible i per això era petita i no hi havia llits.
  • Vam poder veure fotos dels astronautes de veritat i uns maniquís de com anaven vestits. Portaven moltes capes de roba i tot l’equipament pesava més de 30 kgs; portaven dues viseres, una transparent i una altra amb una capa d’or per protegir-se dels raigs del sol. També portaven dos dipòsits : un d’oxigen per respirar i un d’aigua per refrescar-se la pell. Havien de caminar i moure’s molt suaument.
  • Hi ha un holograma de la Terra i la Lluna i de com es va enlairar el coet, com va ser el trajecte i com es va anant desmuntant en diferents parts al llarg del trajecte fins que va allunar. Sembla estrany que d’un coet tan gran acabi arribant una nau tan petita..
  • Hi havia una ampolla per simular com s’enlaira un coet, una maqueta del coet i un telescopi d’aquella època.
  • A la Lluna la diferència de la temperatura pot ser molt gra, de 150º sobre zero a 150º sota zero.
  • L’expedició va durar tota la setmana, va ser molt sorprenent veure com van amarar (aterrar al mig del  mar).
  • Al CaixaFòrum hi ha exposada una mostra d’un meteorit.

Va ser un matí molt profitós perquè vam aprendre molt sobre aquest fet històric i les explicacions van ser molt interessants. Tot i així a algú de la classe no li va agradar tant..

Escrit entre tots/es els nens/es de la classe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>