Vam anar al Mitjana.

El dia 30 de maig sisè i P5 vam anar de excursió a la Mitjana.

El grup de sisè va anar a veure els diferents ambients de la Mitjana i la manera que les diferents espècies s’adapten a l’ambient. Vam observar que a la Mitjana hi ha tres ambients diferents: els espais oberts, el bosc de ribera i el riu.

A l’espai obert vam observar el tamariu que és un arbre de fulla molt petita perenne,  està adaptat a viure en zones humides i salades (la platja), expulsa la sal per les fulles.

Al bosc de ribera vam observar l’àlber que té fulla caduca i té les llavors envoltades de coto fluix per poder volar amb el vent.

Al riu Segre vam observar el canyis, el seu habitat es l’aigua, també té la tija foradada per passar l’ oxigen a les arrels.

Les adaptacions de les espècies significa,que les especies s’adapten al seu habitat.

Vam  pujar al  pont  per poder observar amb prismàtics algun ocell, vam veure un Martinet blanc i una parella de Milans, després vam baixar del pont i vam fer una descripció  del Martinet blanc i les seves adaptacions.

La monitora ens va donar un comptagotes, una capsa i una mànega de pescar per agafar Macroinvertebrats aquàtics. Vam acabar i vam anar a dinar i a jugar.

Quan vam acabar de jugar ens van cridar per observar els Macroinvertebrats amb un microscopi. Quan vam entrar ens vam ficar amb parelles i vam triar un microscopi.

En acabar l’activitat vam anar a una altra habitació per obrir el cos d’un peix, però primer ens van explicar una mica l’organisme del peix,  el seu cos és hidrodinàmic i tenia 4 tipus d’aletes.

Va ser una experiència molt interessant,  els de cinquè ho faran el curs vinent. Podeu veure les fotos més avall.

Xavier, Eloy i Ziad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>