ELS I LES ALUMNES DE SISÈ DEL GRUP TARONJA VENIM VESTITS A L’ESCOLA AMB FALDILLA

El dimecres 18 de novembre del 2020, unes nenes i nens de sisè, vam portar faldilla a l’escola per donar suport al Mikel, un nen de Bilbao que va ser discriminat per portar faldilla a l’institut.

En un vídeo de TikTok, que es va fer viral, el Mikel explicava que li havia passat i vam decidir donar-li suport i anar amb faldilla a l’escola.

Tot això va passar perquè a un professor del seu institut
no li va semblar bé que el Mikel anés amb faldilla i va
interrompre la classe per manar-li que anés al psicòleg de
l’institut.
El psicòleg li va demanar si es sentia com una noia i ell va
dir que no, però, que si li tenia que dir de quin gènere es
sentia, ell es sentia noi (tio).

Durant el dia, vam passar per totes les classes de cicle superior i de cicle mitjà per explicar perquè portàvem faldilla.

Nosaltres pensem que la roba no té gènere. Hem aprofitat aquesta situació  per aprendre que el gènere ni el color no és important a l’hora d’anar vestits d’una forma o d’altra. Per a nosaltres, portar faldilles a l’escola és donar homenatge al Mikel i a tots els nois i noies que algun dia puguin portar faldilla sense por a que alguna persona se’n rigui d’ells o d’elles.

Ha estat molt bé animar a les persones que vulguin portar faldilla a l’escola. Ha estat una manera de combatre contra el bullying i la discriminació.

Martina, Marc, Joan, Mariona, Marta, Martí i Carla.

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>