DUES EXPERIÈNCIES DE L’ESCOLA MARTÍ POCH COM A EXEMPLES DE BONES PRÀCTIQUES PER FOMENTAR LA LECTURA FORMEN PART DEL PROGRAMA PUNTEDU DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ.

El programa biblioteca escolar PuntEdu del Departament d’Educació ha publicat el document 10 consells per reforçar la biblioteca escolar en temps de COVID amb la intenció d’aportar orientacions i compartir experiències d’escoles i instituts relacionades amb les biblioteques escolars i l’impuls de la lectura dels centres educatius. 

L’Escola Martí Poch hi surt representada amb dues experiències que es realitzen aquest curs per fomentar la lectura, malgrat la situació actual.

Foto: Programa biblioteca escolar “puntedu”

 

La primera proposta, Les famílies expliquen CONTES a la Natura. s’està realitzant a l’Educació Infantil. Es convida a l’espai de l’hora del conte de la biblioteca, a familiars dels nens i nenes d’educació infantil a compartir amb la resta de companys d’aula les històries més estimades de casa. Aquestes històries s’expliquen en algun parc, jardí o zona verda de la població de l’Espluga de Francolí. Aquesta experiència ha estat escollida com exemple pel seu treball coordinat amb la comunitat educativa i l’entorn.

Mercè, mare del Pol de P4 explicant el conte “L’ós que abraçava els arbres” als Jardins dels Francolins 

 

La segona experiència fa referència el Programa de biblioteques escolars Puntedu. Aquesta destaca per la bona dinamització de la lectura dins l’àmbit escolar, ja sigui a l’aula, a la ràdio, al parc, a la plaça, al pati o a la natura i forma part de totes les celebracions, actes, sortides, passejades i projectes que s’organitzen a nivell d’escola. 

Foto: Programa biblioteca escolar “puntedu”

L’experiència vol destacar el dia Mundial de les biblioteques com un dels dies importants i es pot observar als alumnes realitzant diferents tipus de lectura: lectura silenciosa, per parelles, alumnes llegint en veu alta… durant La setmana de la natura celebrada el passat mes d’octubre.

Foto: https://agora.xtec.cat/ceip-marti-poch/general/dia-mundial-de-les-biblioteques-diabibliopuntedu/

 

L’escola va inaugurar la Biblioteca escolar Josep Vallverdú el curs 2008 i des de llavors fins a l’actualitat coordina accions per potenciar la lectura, és un espai de trobada i contribueix a la cohesió social. 

Coordinador de la Biblioteca Josep Vallverdú de l’Escola Martí Poch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>