Experimenting with modeling clay!

WHAT HAPPENS WHEN WE THROW SPHERES INTO THE WATER?

En primer lloc, es va plantejar un experiment on havíem d’investigar si dues boles de plastilina exactament amb el mateix pes suraven o s’enfonsaven; després de realitzar la primera comprovació, vam modificar una variable i vam convertir una de les boles en barca. Quina va ser la nostra sorpresa quan ens vam adonar que el resultat no era el mateix.

Arribats a aquest punt, vam començar a extreure alguna conclusió i a pensar que el fet que un objecte suri o s’enfonsi depèn de variables com el pes, la forma, el volum, si conté o no aire…

El següent pas va ser pensar en diferents objectes i fer la hipòtesi sobre si surarien o s’enfonsarien. Al laboratori vam fer les comprovacions pertinents i ens vam adonar que poc a poc ens anàvem acostant a una conclusió.

L’últim pas va ésser contrastar la teoria que havíem elaborat amb el saber expert. És per aquest motiu que vam visionar un parell de vídeos en anglès on se’ns explicava el concepte de densitat.

hjbjhjholasink

Why do things float? Why do things sink 
https://www.youtube.com/watch?v=c8kszaZGLKE

Hem arribat a la conclusió que els objectes suren o s’enfonsen depenent del seu pes en relació al tamany. Els objectes que suren desplacen la mateixa aigua que el seu pes; els que s’enfonsen tenen més pes que l’aigua que desplacen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>