CAPITOL VII
” A la festa, també hi va arribar la sal, tota melindrosa, vestida de color blanc i de bracet del seu marit, el bitxo, que portava barret vermell.
…
Darrere d’ells hi havia el safra i la canyella, modestament vesits de paper d’estrassa i movent-se continuament, perquè a ningú passes inadvertida la seva flaire.”
Pèbili, Irene de Puig
CONTE: La col·lecció d’olors, Teresa Clua i Carner (Adaptació radiofònica d’un capítol del conte)
http://www.peptort.net/audio/01LaColleccioDOlors.mp3
Hem buscat olors i hem recordat les que alguna vegada havïem sentit. Les hem classificat i hem fet grups amb les que s’assemblen. També hem fet saquets aromatitzats per la roba.
COM FER UN SAQUET AROMATITZAT PER LA ROBA
Quan obriu l’armari notareu la frescor i la bona olor que fan les herbes aromàtiques.
Podeu fer servir les herbes que tingueu més a l’abast (sàlvia, romaní, timó, farigola, marialluïsa o espígol). Si teniu oportunitat d’acostar-vos al camp o a la muntanya dins la vostra hora de passeig diari, segur que trobareu fàcilment farigola, espígol o romaní. Podeu fer una barreja de vàries o simplement un saquet amb una de sola.
Aquests són els passos a seguir:
- Retalleu un tros de roba transpirable (preferiblement cotó) d’aproximadament 15 x 15 cm.
- Col·loqueu, al centre de la roba, els ingredients naturals que heu triat.
- Uniu les puntes de la roba, de tal manera que tanqueu les herbes aromàtiques dins d’ella.
- Tanqueu la bosseta amb una cinta, tot fent un llaç ben maco.
- Poseu la bosseta dins d’un calaix, armari o capsa i gaudiu de la bona olor.