Consell d’infants a Esparreguera

Al llarg del curs passat, els nens i les nenes de sisè, que formaven el grup d’investigació del projecte “Mecanismes de participació infantil al municipi d’Esparreguera”, van fer una cerca a fons sobre els mecanismes de participació amb els quals compten els infants per tal de poder expressar les seves opinions i els seus suggeriments, als principals entorns on es desenvolupa el seu dia a dia. Les dades aconseguides van mostrar diferents espais en els quals sí podien participar, tant a l’escola com dins de cada nucli familiar, però quan van intentar cercar parel·lelismes d’aquests espais al nostre municipi, van constatar que no hi existien.

És per això que vam visitar l’alcalde el curs passat i vam fer-li una entrevista sobre l’existència o no d’aquests mecanismes de participació (potser hi eren, però no n’erem conscients). Però l’alcalde ens va acabar de confirmar que, efectivament, a Esparreguera no existien eines per assegurar la participació activa i real dels nenes i nens del municipi. Després d’aquesta visita, l’ajuntament es va comprometre a iniciar els tràmits per poder instaurar un Consell d’Infant al nostre poble i nosaltres, en presentar-li els resultats, un cop acabada la nostra cerca.

Amb aquesta finalitat, el passat dijous 16 de novembre, un grup de representats d’aquest equip d’investigació va tornar a l’ajuntament, per exposar les seves conclusions a l’alcalde i indagar sobre què havia fet l’ajuntament, respecte al seu compromís del curs passat.

Vam quedar molt contents i contentes amb la resposta: Esparreguera tindrà Consell d’Infants!

Ara estem a l’espera que l’ajuntament, a través de la Regiduria d’Educació, ens digui com podem ajudar per tal que el Consell comenci a ser operatiu el més aviat possible.

Aquí us deixem un recull de fotografies de la nostra visita a l’ajuntament.

Les tutores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>