CELEBREM LA CASTANYADA AL GRUP EINF-C

Aquesta setmana hem anat incidint en treballar continguts relacionats amb l’estació de la tardor i la tradició  de la Castanyada.

Els nens durant unes quantes unes sessions han assajat i han anat aprenent algunes cançonetes i una dansa sobre el tema, amb l’ajut de la  mestra de Música i de la mestra-tutora.

També hem recuperat el conte de “Castanyes amb banyes”, l’han pogut seguir veient unes làmines i també l’han visualitzat a la pissarra digital.

El divendres dia 30 d’octubre, ha estat un dia especial, potser diferent a d’altres cursos, però tothom a la calsse l’ha  viscut amb alegria i entusiasme. Al matí, els nens han fet un joc d’endevinar, dins d’una caixa, hi havien diferents objectes i per torns només podien tocar i fer la descripció del que percebien amb el tacte(està dur, està fred, està suau, és gran, etc…i fer alguna hipótesi: “És una samarreta!”…Quan hem anat descobrint tots els objectes…ens hem adonat que tots eren elements d’un personatge, eren de : “La castanyera !”.

Després del pati hem cantat i ballat les dues cançons que haviem preparat per aquest dia: la cançó “Les castanyes peten, peten” de Damaris Gelabert i la cançó- dansa “El ball de la castanya”. Els infants s’han esforçat perquè sabien que els gravariem en video perqupe així ho podria veure tothom…Per anar ben complementats s’han posat  una corona de castanya ben bonica que cadascú s’ha decorat aquesta setmana a la classe…

A la tarda hem fet teatre, alguns alumnes han fet de públic,  i d’altres han actuat, la mestra ha narrat el conte. Hem utilitzat una pissarra magnètica i unes imatges imantades… Després hem ballat al ritme de diferents cançons de la tardor i hem jugat una estoneta.

Us posem els enllaços per visualitzar els  videos que hem gravat  de la cançó i la dansa que han fet els vostres fills i filles:

https://drive.google.com/file/d/1K9JBCmxaw_Xd_7BX48EhaDGmA9o1dwPK/view?usp=sharing

DANSA: “EL BALL DE LA CASTANYA”https://drive.google.com/file/d/1Jsl8gsZsL8BEUDU_1R13nheJ9QoOw9n5/view?usp=sharing

ALGUNES FOTOS DE LES ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES:

 

 

 

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>