Continuant el camí cap a la Transformació Educativa: XTTE

L’educació és un procés en constant evolució, i com a professionals de l’àmbit educatiu, és essencial mantenir-nos actualitzats i adaptar-nos als canvis per oferir una educació de qualitat al nostre alumnat. Aquest any, a l’IE Castell d’Òdena, hem continuat amb les formacions de la Xarxa per a la Transformació Educativa, un programa de desenvolupament professional impulsat pel Departament d’Educació a la Catalunya Central.

En aquest marc hem tingut l’oportunitat de col·laborar amb altres professionals de l’educació, compartir experiències i aprendre junts. Hem participat en seminaris, tallers i sessions de treball pràctic que ens han permès apropar-nos als vectors del nou currículum. Això enriqueix la nostra pràctica docent i afavoreix un entorn de col·laboració i intercanvi d’idees entre els membres de la xarxa.

Aquest curs ens hem centrat, com podeu veure de dalt, en la implementació dels vectors del nou currículum d’educació bàsica, ja que requereix una nova mirada i un canvi en la nostra manera de planificar i impartir els sabers. La imatge que es presenta és un resum simplificat dels sis vectors del nou currículum que ens permet generar una mirada global i ens ajudarà a centrar-nos en el treball fet a la XTTE per valorar com centre quins són els punts clau que hem de desplegar, sense descuidar cap.

Els vectors del nou currículum d’educació bàsica són clau per connectar l’educació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides. Mitjançant aquesta integració, estem formant estudiants conscients i capacitats per abordar els reptes globals i contribuir al desenvolupament sostenible.

Algunes de les idees dels vectors que es poden lligar amb els ODS són la salut i el benestar, l’educació de qualitat, la inclusió, l’educació en valors o la igualtat de gènere dintre de l’àmbit educatiu.

A través d’aquests vectors, els estudiants adquireixen coneixements, habilitats i actituds que els permeten no només créixer com a individus, sinó també contribuir a la construcció d’un món millor.

En resum, treballant amb aquests vectors a les nostres aules, estem preparant els estudiants per ser ciutadans conscients, compromesos i capacitats per contribuir a un futur més sostenible. Estem creant les bases per a una societat més justa, equitativa i harmoniosa, on cadascú tingui l’oportunitat de créixer i prosperar. A través de la nostra tasca com a docents, estem formant a les persones del futur, que portaran els valors dels ODS al centre de les seves accions i treballaran per aconseguir un món millor per a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>