Departament d'Ensenyament XTEC

Institut Joan Brudieu

c/ Iglesias Navarri, 27 - La Seu d'Urgell - Tf: 973 35 04 03

Departaments

Consell Escolar

Qui hi ha?

54 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

Exposició: Mirada a la natura

Enviada per admin el 17/Nov/2015 - 19:12

Els alumnes de Batxillerat Artístic ens presenten aquests dies una mirada a la natura amb els seus dibuixos de gran format. Prenen com a referent fruites i verdures, i destapen aspectes formals ben curiosos que evidencien l'estreta relació que hi ha entre l'art i la natura. Gaudim-ne!


Constitució del Consell Municipal de Joves

Enviada per admin el 13/Nov/2015 - 15:12

El Consell Municipal de Joves de la Seu d'Urgell 2015-2016 s'ha constituït aquest dimecres en una sessió que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament urgellenc. El ple ha estat presidit per l'alcalde Albert Batalla, acompanyat de quatre regidors dels grups municipals: Isidor Alberich (CiU), Miguel Perruca (Compromís X La Seu), Xavier Munt (ERC) i Pau Lozano (CUP). En aquesta primera sessió, s'han presentat els 12 alumnes que conformen el Consell, entre els quals hi ha quatre representants de l'Institut Joan Brudieu, quatre de La Salle i, per primera vegada, quatre estudiants de primer curs de secundària del nou Institut La Valira. Els joves han pres possessió com a membres d'aquest òrgan representatiu dels alumnes de secundària de la ciutat. [...]


Esport al pati

Enviada per admin el 10/Nov/2015 - 14:47

Ha començat de nou l'activitat «Esport al pati» amb la celebració del Torneig de tardor de futbol sala, amb la participació de 6 equips de 1r i 2n d'ESO i 7 equips de 3r i 4t d'ESO. Us passem el reglament de la competició així com el calendari i el nom dels equips participants amb el seus respectius jugadors i/o jugadores. Bona competició per a tothom!!


Sortida a la Cité de l'Espace (Toulouse)

Enviada per admin el 06/Nov/2015 - 09:48

El passat dijous 29 d’octubre de 2015, 27 alumnes de 3r d’ESO de francès llengua estrangera i de francès segona llengua van anar a visitar la Cité de l’Espace a Toulouse. Amb més de 2500m2 d’exposicions renovades, aquest parc europeu espacial ens acosta a la màgia de l’Univers. [...]


Dues alumnes al Parlament Científic Jove Català

Enviada per admin el 03/Nov/2015 - 16:33

Maria Vidal i Sara Mendes, estudiants de segon de Batxillerat, participaran al Parlament Científic Jove Català, un programa destinat a preparar el jovent com a ciutadans actius dins de la societat del coneixement mitjançant el debat, la negociació i el coneixement en temes de ciència. Els principals objectius són: introduir els estudiants en els procediments parlamentaris en temes de ciència i recerca; contribuir perquè els estudiants formin opinions qualificades i avaluar temes complexos; promoure la interacció entre científics i joves.

Aquesta iniciativa, a la seva tercera edició, està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en el marc del projecte European Student Parliaments, iniciat i coordinat per la Fundació Wissenschaft im Dialog i finançat per la Robert Bosch FoundationBayer Science & Education Foundation (Alemanya). Tindrà lloc a Barcelona a unes dates per concretar del mes d’abril de 2016.

Al Parlament Científic Jove Català es trobaran estudiants, científics/científiques i professors/professores de tot Catalunya. Durant tres dies els estudiants discutiran aspectes controvertits sobre el tema  "El futur de l’ésser humà" de la manera com es fa als parlaments autèntics, amb audicions, comitès, propostes, votacions i decisions finals. En finalitzar el debat a l’assamblea general, els participants presentaran una resolució que serà lliurada al representant del Parlament.

Des de l'Institut Joan Brudieu volem donar-los l'enhorabona per aquesta magnífica oportunitat.

Maria Vidal i Sara Mendes


La Marató 2015 de TV3 a l'Institut

Enviada per admin el 29/Oct/2015 - 21:53

Des del 29 d'octubre i al llarg del mes de novembre, l'Institut participa en la campanya de sensibilització i difusió social que precedeix la Marató 2015 de TV3 del 13 de desembre, enguany dedicada a la diabetis i l'obesitat, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Una campanya en què, a través de conferències realitzades per metges i metgesses del CAP en les tutories dels diferents grups i nivells de l'Institut, es pretén traslladar a l'alumnat el coneixement sobre la diabetis i l'obesitat, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya, ahora que es promou la solidaritat per recaptar fons per impulsar-ne la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les, així com la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. [...]


Sortides d'Educació física

Enviada per admin el 24/Oct/2015 - 07:33

Seguint la programació del bloc de continguts d'activitats a la natura, el departament d'Educació física de l'institut ha organitzat diferents marxes a peu per a tot l'alumnat d'ESO i de 1r de batxillerat, amb la finalitat de fomentar el coneixement de l'entorn i la pràctica d'una activitat física saludable, i l'activitat de piragüisme per al de 2n i 3r d'ESO, amb la col·laboració del Parc del Segre, que va oferir la possibilitat de realitzar-la gratuïtament per tal d'apropar i donar a conèixer encara més aquest esport a l'alumnat. [fotos al PICASA i vídeo al YOUTUBE]


Programació Anual del Centre 2015-2016 i actualització de les Normes d'Organització (NOFC)

Enviada per admin el 19/Oct/2015 - 19:18

El Consell Escolar de l'Institut Joan Brudieu ha aprovat, en sessió ordinària realitzada el 19 d'octubre, la Programació Anual del Centre (PAC), i tots els seus annexos, i el nou redactat de l'ús del mòbil a l'Institut, que ha quedat incorporat a les Normes d'Organització i Funcionament de Centre (NOFC), que han estat actualitzades. Tots aquests documents es poden consultar a l'apartat "Documentació de l'Institut" del bloc "Secretaria" d'aquesta mateixa web.

Concretament, el redactat de l'ús del mòbil a l'institut, inclòs en l'apartat "2.7 Desenvolupament de les classes: ordre, higiene i conservació" (pàg 58 de les NOFC), ha quedat de la següent manera:

"Quant a l’ús dels dispositius mòbils (tauletes gràfiques o telèfons intel·ligents), es constata, per una banda, el potencial d’aquests dispositius per a l’adquisició de la competència digital, i, per l’altra, l’aspecte disruptiu per a la convivència del centre, ja que se’n pot fer un ús inapropiat en condicions inapropiades i que pot suposar una molèstia i manca de respecte pels qui estan al seu voltant (possibilitat de fer fotografies, filmar imatges, connectar-se a internet, etc). És per això que l’ús d’aquests dispositius mòbils dins les aules només es permetrà a partir de les estratègies didàctiques que empra el professorat en el desenvolupament dels currículums, i es vetllarà perquè tothom en faci un ús apropiat en l’entorn adequat dins la resta d’espais de l’Institut."


Teatre musical a la Fira de Sant Ermengol

Enviada per admin el 15/Oct/2015 - 10:44

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Joan Brudieu de La Seu d'Urgell presenten, aquest divendres 16 i dissabte 17, a les 22:00 h, a la Sala d'Actes de l'Institut, emmarcat en les activitats culturals de la Fira de Sant Ermengol (programa), la comèdia musical “FAROT ALCALDE”, obra en què les lleis, els nouvinguts i l'amor obliguen a canviar la moral d'una comunitat, i a prendre decisions inversemblants. Espectacle amb més d'una quinzena d'actors acompanyats d'orquestra. Preu de l'entrada: 3 €.


Sortida a Perpinyà i Elna

Enviada per admin el 15/Oct/2015 - 09:10

El passat dijous 8 d’octubre de 2015, 33 alumnes de 1r i de 2n de batxillerat de llengua estrangera francès van realitzar una sortida a Elne i Perpignan. Al matí, van visitar el Château d’en Bardou on es va desenvolupar l’acció humanitària de la Maternité d’Elne des de l’any 1939 fins al 1944. Elisabet Eidenbenz, col·laboradora de l’Ajuda Suïssa als Nens va crear una maternitat destinada a acollir les mares internades als camps de refugiats de St-Cyprien, Argelès, Barcarès, Rivesaltes i Gurs, entre d’altres. Durant aquest temps, prop de 600 nens, tots condemnats a mort a causa del seu origen, de les condicions de reclusió de les seves mares i de la misèria patida als camps de refugiats, van venir al món en aquesta institució dirigida amb molt coratge per una mestra que va esdevenir infermera per necessitat. [...]


Calendari de les PAU 2016

Enviada per admin el 09/Oct/2015 - 14:24

Les proves d'accés a la universitat per a la convocatòria de juny 2016 tindran lloc els dies 14, 15 i 16 de juny i per a la convocatòria de setembre els dies 5, 6 i 7 de setembre. Aquestes dates ens han fet variar una miqueteta la proposta d'activitats i de final de curs del calendari de juny 2016, que us passem a continuació: calendari escolar [format anual - format resumit].


Horaris de tots els grups de l'Institut i dossier informatiu d'inici de curs

Enviada per admin el 02/Oct/2015 - 16:59

S'han penjat a l'apartat "Curs 2015-2016" d'aquesta mateixa web els horaris dels grups de tot l'Institut, conjuntament amb la llista del professorat que hi imparteix docència. Alhora, al mateix lloc, hi trobareu el dossier informatiu que s'ha distribuït a les famílies en aquestes passades reunions d'inici de curs.


Auxiliar de conversa

Enviada per admin el 02/Oct/2015 - 16:27

Des d'aquest passat 1 d'octubre, i fins al 31 de maig de 2016, tenim assignat a l'Institut Joan Brudieu un Auxiliar de conversa en llengua francesa, William Sabot. Benvingut!!


FP Dual a l'Institut

Enviada per admin el 02/Oct/2015 - 16:08

La Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial ha emès la Resolució de 18 de setembre de 2015 per la qual autoritza la impartició del CFS Administració de sistemes informàtics en xarxa, en alternança amb formació dual, a l'Institut Joan Brudieu.


Memòria del curs 2014-2015

Enviada per admin el 29/Set/2015 - 17:22

El Consell Escolar de l'Institut Joan Brudieu va aprovar, en sessió ordinària realitzada el 28 de setembre, la Memòria Anual del Centre, que podeu consultar a l'apartat "Documentació de l'Institut" del bloc "Secretaria" d'aquesta mateixa web.


Anunci de licitació del Servei de Neteja per a l'any 2016

Enviada per admin el 28/Set/2015 - 13:13

L'Institut Joan Brudieu de La Seu d'Urgell ha de contractar, mitjançant procediment negociat, el servei de neteja de les seves instal·lacions situades al carrer Bisbe Iglesias Navarri, 27 (expedient número 01-2016). El termini per presentar la documentació finalitza el dia 14 d’octubre de 2015 a les 18.00 hores. Les proposicions fora de termini no seran admeses sota cap concepte. [documents de clàusules de negociat i de prescripcions tècniques]


Les dades de l'Institut Joan Brudieu a inicis del curs 2015-2016

Enviada per admin el 24/Set/2015 - 18:00

En aquest enllaç us trobareu les dades de l'Institut Joan Brudieu a inicis del curs 2015-2016. [...]

els noms de l'alumnat de l'Institut Joan Brudieu en format núvol


Reunions de pares i mares d'inici de curs

Enviada per admin el 21/Set/2015 - 16:34

Havent començat el curs escolar 2015-2016, us convoquem a les reunions de pares i mares d'inici de curs que tindran lloc a les 20:30 hores a la Sala d’Actes de l’Institut els següents dies:

  • 1r i 2n d’ESO: Dilluns 28 de setembre,
  • 3r i 4t d’ESO: Dimarts 29 de setembre,
  • BTX, CFM, CFS, CAS: Dimecres 30 de setembre [...]

Programa d'intercanvi Catalunya - Quebec

Enviada per admin el 19/Set/2015 - 08:48

L’Institut Joan Brudieu participa novament aquest curs escolar al Programa d’Intercanvi lingüístic Catalunya – Quebec, que consisteix en l’intercanvi d’alumnes quebequesos per estudiar durant tres mesos a Catalunya i poder desenvolupar les seves competències en espanyol i d’alumnes catalans al Quebec durant tres mesos més per desenvolupar les seves competències en francès. Des del 13 de setembre i fins al 5 de desembre, dues alumnes quebequeses, Samantha Desmarais i Kelyn Sims, segueixen el seus estudis a l’Institut Joan Brudieu i viuen amb la família de les nostres dues alumnes seleccionades, Júlia Roquet i Laia Grau, respectivament, les quals, a partir del 16 de gener i fins al 10 d’abril faran la mobilitat a la inversa. [...]

D'esquerra a dreta Kelyn, Laia, Júlia i Samantha


Inici de les classes de llengua i cultura portugueses

Enviada per admin el 19/Set/2015 - 07:27

L’Institut Joan Brudieu inicia, a partir del dilluns 28 de setembre, els cursos de Llengua i cultura portugueses, amb la col·laboració de Camões, Instituto da Cooperação e da Língua (Institut responsable de l’Ensenyament del Portuguès a l’Estranger) i el Servei de Llengües del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (Marc per al plurilingüisme: llengua portuguesa).  [...]

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Imatges i vídeos Institut

Calendari

Mes anterior Novembre 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Properes

En els propers 7 dies