Departament d'Ensenyament XTEC

Institut Joan Brudieu

c/ Iglesias Navarri, 27 - La Seu d'Urgell - Tf: 973 35 04 03

Departaments

Consell Escolar

Qui hi ha?

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Notícies

Eclipsi de Sol

Enviada per admin el 23/Mar/2015 - 09:32

El passat divendres 20 de març de 2015 vam poder observar l'eclipsi parcial de sol, malgrat la nuvolositat. Com a mostra, us passem les fotografies i el vídeo que hem elaborat.


Exposicions del Departament d'Educació Visual i Plàstica

Enviada per admin el 23/Mar/2015 - 09:25

Us mostrem detall de les darreres exposicions artístiques del Departament d'Educació Visual i Plàstica a l'Institut. En concret, la de Gener, amb els treballs de l'alumnat de 3r ESO i de 1r de BTX; la de Febrer, amb els de l'alumnat de 3r d'ESO; i la de Març, amb l'obra de l'alumnat de 2n de BTX. Enhorabona a tothom pel bon treball assolit: sou uns veritables artistes!!


Proves Cangur 2015

Enviada per admin el 23/Mar/2015 - 08:57

El passat 19 de març, l'Institut Joan Brudieu participà novament a la Prova Cangur, una activitat convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) en què els estudiants posen a prova els seus coneixements en matemàtiques. La iniciativa, que no té un caire competitiu, es planteja per "estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes". Inclou un total de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada exercici. La Prova Cangur fa més de vint anys que es duu a terme a l'Institut Joan Brudieu. Hi participen arreu prop de 15.000 alumnes. Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia. Tots els participants fan els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls. El Cangur de l'SCM s'adreça a alumnes de 3r i 4t d'ESO, i 1r i 2n de Batxillerat. En alguna ocasió algun alumne de la Seu ha estat classificat entre els millors de Catalunya (notícia extreta de RàdioSeu) [...]


23 de Març: Dia Meteorològic Mundial

Enviada per admin el 17/Mar/2015 - 10:00

El Dia Meteorològic Mundial se celebra el 23 de març de cada any en commemoració de la creació de l'Organització Meteorològica Mundial aquell mateix dia de l'any 1950, designada per les Nacions Unides com a organisme especialitzat en serveis meteorològics i climàtics. Per celebrar-ho, aquest pròxim dilluns 23 de maig l'Institut Joan Brudieu, mitjançant el projecte Escola Verda, organitza la xerrada "Veritats i mentides sobre el canvi climàtic" a càrrec de Josep Tomàs, meteoròleg de la Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), dirigida especilament a l'alumnat de Batxillerat. La conferència serà a les 10:00 h a la Sala d'Actes de l'Institut.


Esport al pati: competició de primavera

Enviada per admin el 17/Mar/2015 - 09:44

Ha començat de nou l'activitat «Esport al pati» amb la celebració del Torneig de primavera de futbol sala, amb el rècord de participació de 21 equips (7 equips de 1r i 2n d'ESO, 9 equips de 3r i 4t d'ESO i 5 equips femenins) i de 150 alumnes (115 alumnes masculins i 35 alumnes femenins). Us passem el reglament de la competició així com el calendari i el nom dels equips participants amb el seus respectius jugadors i/o jugadores. Bona competició per a tothom!!


Guardonats al 9è Premi Sambori Òmnium als Pirineus

Enviada per admin el 12/Mar/2015 - 15:24

Alumnes de l'Institut Joan Brudieu han estat premiats al 9è Premi Sambori Òmnium als Pirineus, premi de narrativa en català, organitzat per Òmium Cultural, dirigit als centres educatius de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. Concretament, de la Categoria D, per a 1r i 2n d'ESO, Anna Costa Pujantell (S2C) i Pau Martí Clotet (S2C); de la Categoria E, per a 3r i 4t ESO, Aina Castellet Fontcuberta (S3D), Maria Ginesta Simon (S4B) i Laia Grau Ribó (S3D); i de la Categoria F, per a Batxillerat i Cicles Formatius, Maria Lozano Gómez (B1D), Mariona Mateu Bonet (B1A) i Gina Prat Lilly (B1A). El proper divendres dia 20 de març a les 7 de la tarda, tindrà lloc l'acte de lliurament de proclamació i lliurament dels guardonats a la Sala Immaculada del Centre Cultural Les Monges. Enhorabona pels vostres treballs!!


Finalista al XI Premi al Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra

Enviada per admin el 12/Mar/2015 - 15:03

El Treball de Recerca "Arquitectura molecular. Aplicació Java per identificar la geometria de les molècules", realitzat per Eduard Miret i Tomàs, de 2n de BTX «B», i tutoritzat per Josep Miñambres, ha estat seleccionat com a finalista del IX Premi al Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra. L'acte de lliurament de premis  on es comunicarà el guanyador del concurs i es lliuraran els diplomes de tots els treballs finalistes es durà a terme el pròxim divendres 20 de març, a les 17h, a l'Auditori del Campus de Poblenou de la Universitat Pompeu fabra. Moltes felicitats!!!


Proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior

Enviada per admin el 03/Mar/2015 - 11:29

S'han convocat les proves d'accés a grau mitjà i grau superior de cicles formatius de formació professional inicial, les d’accés als cicles de formació especifica de grau mitjà i grau superior d’arts plàstiques i disseny i les de d’accés de caràcter general a grau mitjà i grau superior dels ensenyaments esportius. Com a novetat d'aquest any, el Departament d'Ensenyament convoca les Proves restringides d'accés a cicles formatius de grau superior per a les persones que volen accedir a aquests ensenyaments però no tenen el títol de batxillerat i que han superat un cicle de grau mitjà de la mateixa opció el mes de juny de 2015. Per a participar a les proves restringides cal complir tots els requisits següents:
    • Tenir 18 anys o més (o complir-los l'any 2015).
    • Haver obtingut un títol de tècnic d'un cicle formatiu de la mateixa opció que el cicle formatiu al qual es vol accedir, el juny de 2015.
    • No haver-se presentat a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior durant el 2015 a cap comunitat autònoma.


Calendari general per a les Proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior
    • Inscripció: a partir de les 9 hores de l'11 de març fins al 23 de març de 2015
    • Últim dia de pagament de la taxa: 24 de març de 2015, abans de les 22 hores
    • Presentació de la documentació a l'institut: del 10 al 17 d'abril de 2015 (MATINS: de dilluns a divendres, de 9:00 h a 14:00 h; TARDES: de dilluns a dijous, de 16:00 a 18:00 h) [...]


Calendari de preinscripció i matrícula per a ESO (curs 2015-2016)

Enviada per admin el 03/Mar/2015 - 09:16

Publicació de l'oferta: entre el 4 i el 10 de març del 2015.
Preinscripció - Presentació de sol·licituds (imprès en PDF): del 10 al 17 de març de 2015, ambdós inclosos. Es pot enviar la sol·licitud per Internet fins a les 24 hores del dia 16 de març de 2015.Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumne/a però s'hi poden indicar peticions d’admissió en diversos centres (10 com a màxim), sempre ordenats per ordre de preferència. La presentació de més d’una sol·licitud comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre. El formulari de sol·licitud i la documentació s'ha de presentar, preferentment, en el centre demanat en primer lloc; també es pot presentar a l’oficina municipal d’escolarització del municipi on està ubicat el centre demanat en primer lloc i, si no n’hi ha, a l’ajuntament corresponent, i als serveis territorials o les oficines territorials del Departament d'Ensenyament. [...]


5 de març: Proves anuals per completar els ensenyaments d'ESO

Enviada per admin el 28/Feb/2015 - 10:01

El passat 17 de febrer es va penjar al tauler d'anuncis de l'institut la llista de persones admeses a les proves anuals per completar els ensenyaments d'ESO, així com el calendari d'actuació. Ara, es recorda que aquests exàmens de compleció de l'ESO es realitzaran el pròxim dijous 5 de març, a partir de les 15:30, a l'aula A0·05. Les qualificacions es lliuraran a Secretaria a partir del 18 de març. L'alumnat que completi l’etapa mitjançant aquestes proves de compleció caldrà que iniciï el tràmit d'obtenció del títol de graduat en ESO amb efectes del curs 2014-2015.


3 de març: Jornada de Portes Obertes ESO a l'Institut

Enviada per admin el 28/Feb/2015 - 09:14

L’Institut Joan Brudieu organitza la JORNADA DE PORTES OBERTES ESO el dimarts 3 de març per tal de presentar l’Institut i donar a conèixer les característiques pròpies dels estudis de Secundària Obligatòria tant en l’aspecte curricular com en l’organitzatiu a tots els pares i mares que estiguin interessats a matricular-hi els seus fills i filles. La JORNADA consta de dues parts: la primera, de 19:00 h. a 20:30 h., visita a totes les instal·lacions de l’Institut organitzada en tres torns: 19:00 - 19:15 - 19:30; la segona, a les 20:30 h., reunió informativa a la Sala d’Actes. Us hi esperem!!! [...]


4a edició de la FIRST LEGO League a Lleida

Enviada per admin el 28/Feb/2015 - 09:06

L'Institut Joan Brudieu, amb l'equip BRUDIEU, va participar el passat 21 de febrer en la quarta edició de la FIRST LEGO League organitzada per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. La Competició de Lleida va comptar amb la participació de 25 equips, amb un total de 240 nens i nenes de 20 col·legis i instituts de la província de Lleida, la Franja de Ponent i Barcelona. Els equips guanyadors van ser "Almetronix" de l'INS Almenar, 1r Premi Fundació Scentia, i "Els Pitalegòrics", de l'INS Els Planells, 2n Premi i Premi GMV al Comportament del Robot. Tots dos competiran en la gran final estatal de la FLL que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife el 22 de març. El nostre Equip va tenir una actuació correcta i molt enriquidora per a tots. A més, s'ho van passar molt bé. Volem agrair l'esforç extraordinari fet pels alumnes que van fer el desplaçament a Lleida, així com a les seves famílies, i als professors acompanyants. Així mateix, i en nom de l'equip BRUDIEU, també donem les gràcies als comerços de la Seu d'Urgell que han col·laborat amb nosaltres. [...]


Els Treballs de Recerca de l'Institut a La Xarxa

Enviada per admin el 20/Feb/2015 - 13:11
La 7mana Pirineu és un programa setmanal de reportatges d'actualitat en l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran, produït per Pirineus TV per a La Xarxa de Comunicació Local. Aquests dies s'hi ha emès un reportatge dedicat íntegrament al desenvolupament del Treballs de Recerca de 2n de batxillerat a l'Institut Joan Brudieu que us recomanem veure'l tot clicant aquest enllaç.

Celebració del Carnaval a l'Institut

Enviada per admin el 19/Feb/2015 - 18:36
El divendres 13 de febrer, l'alumnat de l'Institut va celebrar el Carnaval tot disfressant-se. Com a mostra d'aquesta exitosa activitat, que es realitza sense deixar de fer classes, us n'hem penjat les fotografies i el vídeo. Gaudiu-ne!!

XV Jornada d'Orientació Universitària a l'Institut

Enviada per admin el 19/Feb/2015 - 18:31
El divendres 6 de febrer va tenir lloc la XV edició d’orientació universitària que exalumnes  del centre realitzen als alumnes que actualment cursen 2n de batxillerat. En ella, els exalumnes els expliquen les seves vivències en la universitat, els programes d’estudi dels graus que cursen, les pràctiques que realitzen i els aconsellen sobre hàbits d’estudis, programes de mobilitat ...  [Fotografies de l'activitat]

Intercanvi amb Santanyí

Enviada per admin el 08/Feb/2015 - 17:07
Ja tenim publicades les fotografies i el vídeo de l'intercanvi amb l'Institut de Santanyí realitzat per l'alumnat de 1r d'ESO del 26 al 30 de gener. Gaudiu-ne!!! 

Esport a l'hora del menjador

Enviada per admin el 07/Feb/2015 - 22:42
Us informem que s'han iniciat campionats de futbol en horari de menjador. Hi participen 5 equips formats per sis components; en total, 30 alumnes. L'equip guanyador tindrà el premi de dues baixades en ràfting al Parc del Segre, gentilesa del mateix Parc del Segre. Properament començaran també campionats d'escacs i de parxís, en què participaran una vintena d'alumnes. En aquest cas, els premis consistiran en una entrada al cinema pels equips guanyadors, gentilesa dels Cinemes Guiu. Bona sort a tots els participants!!!

Prova d'avaluació de quart d'ESO 2015

Enviada per admin el 06/Feb/2015 - 09:52

Els pròxims 10 i 11 de febrer l'alumnat de 4t ESO realitzarà la Prova d'Avaluació de Quart d'ESO 2015, que avalua les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació secundària obligatòria en competència comunicativa lingüística i en competència matemàtica. És el quart curs que s'aplica, ja que es va aplicar per primera vegada el curs 2011-2012.

La prova serà la mateixa per a tots els centres educatius d'educació secundària obligatòria de Catalunya. S'avaluarà si l'alumnat és capaç d'aplicar allò que ha après a l'aula en situacions de la vida quotidiana. L'alumnat disposarà de 60 minuts útils per fer cada prova, excepte en la prova de Llengua estrangera, en què tindrà 15 minuts més, amb aquesta distribució:

 • 10 de febrer, a partir de les 08:45:
  • Llengua catalana, comprensió lectora i expressió escrita.
  • Matemàtiques, calcul, relació, espai, forma, mesura i estadística.
 • 11 de febrer, a partir de les 08:45:
  • Llengua castellana, comprensió lectora i expressió escrita.
  • Llengua estrangera (anglès o francès), comprensió oral i lectora i expressió escrita. [...]

Prematrícula PAU 2015

Enviada per admin el 05/Feb/2015 - 16:11
El termini de prematrícula de les PAU 2015 és del 18 de febrer al 2 de març i cal fer-la via Internet al portal accesnet (https://accesnet.gencat.cat) amb el codi accesnet que rep en carta personalitzada tot l'alumnat de 2n de Batxillerat, seguint les instruccions de la Guia informativa de la Prematrícula de les PAU 2015.[...]

Reunió d'Orientació per a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU): prematrícula

Enviada per admin el 05/Feb/2015 - 15:54

Us comuniquem que l’Institut Joan Brudieu ha organitzat, per al proper dimecres 11 de febrer, a les 20:30 h, a la Sala d’Actes de l’Institut, una REUNIÓ INFORMATIVA per a les famílies de 2n de BTX amb el següent ordre del dia:

 • Previsió de calendari escolar de final de curs.
 • Informació sobre les Proves Accés Universitat (PAU)
  • Període de prematrícula i de matrícula definitiva
  • Estructura de la prova: fase general i fase específica
  • Calendari de les PAU
 • Preinscripció universitària i assignació de places
 • Precs i preguntes

Carta de convocatòria - Llibret informatiu dels estudis universitaris

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Imatges i vídeos Institut

Calendari

Mes anterior Març 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Properes

En els propers 7 dies