III Jornada Batxibac de la URV

Els professors i alumnes de Batxibac de primer i segon van participar a la III Jornada Batxibac de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L’URV va proposar un seguit d’activitats de formació molt enriquidores: conferències de literatura i d’història, tallers… i fins i tot un concurs de traducció. (programa de la jornada). Gabriel Mollier, de segon de Batxibac, va resultar guanyador del concurs.

Més informació al blog de Francès…

Xerrada de fotogrametria

Durant aquest darrer mes el professor Albert Samper Sosa, doctor arquitecte i professor de la URV, ha vingut a l’institut a fer unes xerrades sobre fotogrametria. Aquestes xerrades formen part del programa Conferències científiques que ofereix la Universitat Rovira i Virgili.

 

 

 

 

 

La xerrada estava adreçada a tots els alumnes de segon de batxillerat que fan alguna assignatura del Departament de Visual i Plàstica, tant del batxillerat científic com artístic.

La fotogrametria és una eina tecnològica que permet modelar tridimensionalment objectes a partir d’una sèrie de fotografies. La tècnica s’usa en diferents camps com l’arquitectura, l’arqueologia, les ciències de la terra, el disseny o d’altres.

8 de març: Dia Internacional de la Dona Treballadora

Durant el mes de març podrem gaudir de diverses activitats al voltant de la celebració del 8 de març, Dia de la dona treballadora, preparades des del projecte de Referents contra la Violència de Gènere i per l’Equip de Biblioteca. S’ha preparat una exposició amb el lema “La força de les dones” amb textos que il·lustren la idea de la dona com una persona lluitadora que avança, supera les dificultats i creix. Aquests textos els trobareu repartits per tot el centre.

Més imatges a Flickr

Al passadís de 1r d’ESO podreu llegir i veure il·lustracions de les biografies de dones que han estat significatives en les seves disciplines (arts, esports, literatura, ciència, etc). Els alumnes de 3r i 4t d’ESO penjaran piulades amb perspectiva femenina a les classes. Un recull de les millors piulades les trobareu als panells de la biblioteca. A les classes s’han llegit articles sobre la situació actual de la dona, les desigualtats salarials, el rol de la dona a la música o en l’art, el paper de les dones científiques, etc. Els referents en contra de la violència de gènere han fet unes activitats per a la prevenció durant l’hora d’esbarjo. Finalment, el concurs de fotografia d’aquest curs també girarà al voltant d’aquesta temàtica. Us animem a participar-hi.

Proves de selecció Batxillerat Internacional 2018

Programa Diploma del Batxillerat Internacional

Procés de sol·licitud i temporització

  • Període d’inscripció: del 26 de febrer al 9 de març (fins a les 13:00 hores) de l’any 2018.
  • Els pares de l’alumne/a interessat ompliran un formulari, que pot ser telemàtic o semipresencial:

Formulari complet en línia (telemàtic): caldrà complimentar… Llegeix més»