Alumnes de Francès a Argelès-sur-Mer

Un any més els alumnes de segon d’ESO de Francès han viatjat a Argelès-sur-Mer (França). Durant el curs s’han escrit cartes i postals amb els alumnes del Collège des Albères. I la setmana passada va ser el moment de la trobada : van dinar amb ells i van fer activitats esportives que van agradar a tothom. Van ser moments de xerrar, de cantar i de jugar junts. Els alumnes també van gaudir d’altres activitats molt interessants : joc de pistes a Collioure, bolera i kayak,  entre d’altres activitats.

argelès

Més informació i imatges al blog del Dpt. de Francès

European Youth Debating Competition 2017

El passat dijous, 11 de maig, els alumnes de 1r del Batxillerat Internacional van participar en la fase estatal del European Youth Debating Competition a la URV, on el tema de debat era “La gent, el planeta i els beneficis a l’era digital: com t’imagines el futur, amb o sense la petroquímica i els plàstics?”

debating competition-1
L’estructura del debat seguia el model germànic de debats al Parlament europeu, i totes les instruccions i el “training” eren en anglès. L’experiència va ser molt interessant i, els alumnes es van quedar amb ganes de tornar a participar-hi en properes edicions.

debating competition-2

Més informació a EPCA (European Petrochemical Association), i més imatges a Goggle Fotos

Premi a la millor traducció francès – català

El passat divendres 12 de maig, a l’edifici de l’auditori del campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, va tenir lloc la cerimònia de lliurament de Premis de la Universitat Pompeu Fabra, presidida pel degà de la Facultat de Traducció i Interpretació.

premi traducció
Tres dels nostres alumnes eren finalistes: Ruth Domínguez (de Batxibac), Mireia Morelló i Marina Vellido (de 4rt. d’ESO). Finalment, va ser  Mireia Morelló Adzerias qui es va endur el primer premi a la millor traducció francès-català en la categoría ESO.  

Més informació al blog del seminari de Francès, i al Diari de Tarragona

Intercanvi dins del Projecte Educatiu City Bound Europe

La setmana del 17 fins al 23 d’abril, l’alumna Stefania Grozavu, de 1r Bat B, va partipar en un intercanvi al càmping Trillas de Tamarit. Aquest intercanvi forma part del projecte educatiu europeu City Bound Europe inclòs al programa Erasmus + de la Unió Europea. Durant una setmana van conviure sis participants d’Alemanya, quatre de Polònia, cinc de Romania i cinc més d’Espanya.

Tamarit-2

L’intercanvi consistia en conviure durant tota una setmana, parlant només en anglès, amb persones de països i cultures diferents. Una experiència única amb moltes activitats per conèixer cultures diferents, practicar l’anglès, fer molta amistat i també passar-ho molt bé.

Tamarit-1

Proves externes Batxibac

Des de l’any 2012, els alumnes de Batxibac es presenten al maig a les proves externes que els permetran obtenir el Batxillerat i el Baccalauréat francès, una doble titulació amb la qual podran accedir a la universitat a Espanya i França, i també tenir un currículum que els obrirà portes en la seva carrera professional.

Són alumnes motivats, amb ganes d’aprendre i disposats a fer un esforç suplementari per tal d’aconseguir aquesta doble titulació: estudien llengua, literatura i història en francès. A més, per a ells és obligatòria una estada a l’empresa en contacte amb la llengua apresa, i completen el currículum amb altres activitats com el treball de recerca en francès, intercanvis, teatre en francès…

Batxibac Reus (4).jpg

(Imatge del Diari de Tarragona). Els passats 10 i 11 de maig van ser “el moment de la veritat”. Vint-i-vuit alumnes dels instituts Gabriel Ferrater i Baix Camp de Reus, i altres institut on s’ofereix aquesta modalitat, de Cambrils, de l’Ametlla i de les Terres de l’Ebre, es van enfrontar a aquestes proves. Els resultats se sabran en uns dies. Bona sort a tothom!

Més informació al blog del Seminari de Francès, i al Diari de Tarragona

 

Viatge de 4t ESO a Tenerife

Entre els dies 31 de març i 7 d’abril els alumnes de 4t d’ESO van fer el seu viatge de fi d’etapa, que, com ja es tradició des de fa uns anys, va consistir en una setmana a Tenerife, a les Illes Canàries.

Canàries 2017 – 4t d’ESO Institut Gabriel Ferrater by Slidely Slideshow

Es van allotjar al Puerto de la Cruz, al nord de l´illa, i des d’aquí van visitar gran part de l´illa: les poblacions del Valle de la Orotava i La Laguna, les platges  de Las Teresitas; també van pujar al parc del Teide, van visitar el Loro Parque…

Més imatges a Google Fotos. (Si teniu més imatges i voleu compartir-les, envieu-les a institutgabrielferrater@gmail.com)

Sant Jordi 2017


Com cada any per Sant Jordi, al centre es van fer moltes activitats de caire cultural i lúdic; entre d’altres, els alumnes van poder participar a tallers organitzats pels propis alumnes i pels professors: tallers d’alquímia, de Qi Qong, de cuina, hip-hop, escacs, jocs… Llegeix més»

Segon certamen d’oratòria a la UB

El passat dimarts 25 d’abril va tenir lloc, al Paranimf de la Universitat de Barcelona,  la final del Segon Certamen d’Oratòria, amb la participació dels 18 finalistes seleccionats. Miriam Bedòs Miralles, alumna de 1r de Batxillerat Internacional, va intervenir en aquesta final amb un discurs… Llegeix més»

Venda de llibres i roses per Sant Jordi

Durant la diada de Sant Jordi, diumenge 23 d’abril, els alumnes de 3r d’ESO tindran una parada (núm. 69) on vendran llibres i roses, per a recaptar diners per a l’excursió final d’etapa a 4t d’ESO.

Trobareu aquesta parada darrera de la Prioral de Sant… Llegeix més»