L’institut Gabriel Ferrater amb la Marató 2017

El proper dissabte 16 de desembre el nostre institut organitza una caminada popular a Almoster per tal de sumar-nos als actes solidaris de la marató de TV3 que tenen com a objectiu recaptar fons per a la Fundació de la Marató. Aquesta activitat va adreçada a tots els membres de la comunitat educativa -alumnes, pares, mares, familiars, amics…- de l’INS Gabriel Ferrater que tinguin o  hagin tingut vinculació amb el centre.

La caminada és apta per a qualsevol edat i el recorregut, circular de 10 km, comença a l’institut Gabriel Ferrater, arriba a Almoster (esmorzar) i torna a l’Institut.

Per participar-hi cal fer una inscripció prement INSCRIPCIONS MARATÓ AQUÍ, si bé el pagament es realitzarà el mateix dia i en efectiu. La col·laboració mínima per persona és de 3€ que es destinaran a la Marató de TV3.

Paral·lelament, al gimnàs de l’Institut hi haurà una partida de monopoli per a les persones que vulguin col·laborar amb la Marató en lloc d’anar a caminar (La Gran Partida de la Marató).

Informació activitats

  • Inscripcions a través del formulari (que també trobareu a la pàgina web del centre www.insgabrielferrater.cat) o bé INSCRIPCIONS MARATÓ AQUÍ
  • Recorregut: INS Gabriel Ferrater- Almoster
  • Col·laboració: mínim 3€ i s’abonarà el mateix dia 16
  • Hora de trobada: 9:30 a l’Institut
  • Inici activitats: 10 h del matí
  • Cal portar roba i calçats adequats, aigua i, qui vulgui, un petit esmorzar

Us animem a participar en qualsevol de les dues activitats i recordar-vos que són obertes a tota la comunitat educativa (alumnes, pares, mares, familiars i amics).

Xerrada informativa sobre estudis a França

El dilluns11 de desembre, a les 18h, tindrà lloc a l’Institut Gabriel Ferrater una sessió informativa sobre orientació dels estudis universitaris, organitzada pel nostre centre, el Departament d’Ensenyament i l’Ambaixada de França, a través de l’organisme Campus France.

Campus France depèn dels Ministeris d’Afers Exteriors i d’Educació de França i s’encarrega de la promoció dels ensenyaments superiors, de les estades formatives i de la mobilitat dels estudiants a l’estranger.

Aquesta sessió informativa s’adreça especialment al professorat i a l’alumnat Batxibac i a alumnes que estiguin interessats en fer estudis a França; i també a les famílies, és clar. Es donaran informacions sobre els estudis al país veí, procediments d’inscripció, preus de les matrícules, ajudes i beques i altres temes d’interès pràctic per a alumnes que pensen anar a estudiar a França. Després de la xerrada, es procedirà a un torn obert de preguntes per tal d’aclarir els dubtes que es puguin tenir.

Ruta del Cister a 1r d’ESO

Els passats dies 16 i 17 de novembre els alumnes de Religió de 1r d’ Eso i Educació per la Pau van anar un parell de dies de colònies per tal de conviure i conèixer-se una mica millor. A més van visitar el Montblanc medieval, la vida rural de l’entorn i el Reial Monestir de Sta Maria de Poblet. També van participar en un concurs fotogràfic per Instagram, on queda reflectida part de la nostra estada pel Cister. Aqui us deixem una mostra de les fotografies presentades.

Més imatges a Google Photos…

English Camp a Comarruga per Halloween

Els dies 2 i 3 de novembre els alumnes de 1r d’ESO d’anglès, acompanyats per les seves professores, van gaudir d’una estada lingüistica a Comarruga; en aquesta estada van participar en activitats culturals i lúdiques amb l’anglès com a llengua de comunicació. Als dos vídeos següents podeu veure alguns moments d’aquests dos dies.

Ciència al Teatre Bartrina

Els alumnes de 1r de Batxillerat de Ciències i Tecnologia han assistit al concurs de monòlegs científics “Vols saber què investigo?”. A l’activitat, organitzada per la Universitat Rovira i Virgili dins la Setmana de la Ciència, sis estudiants de doctorat expliquen de manera amena i divertida la seva tesi.

Com ha de ser un diccionari en l’era dels mòbils, com es poden prevenir els transtorns alimentaris, com es poden generar situacions psicòtiques amb el consum de porros, quina informació es pot extreure de les dents en arqueologia, les repercusions de l’ús de twiter o la importància de l’alimentació en la flora intestinal, són els temes que es van exposar.

L’alemany: una aposta de futur

La Berta Correig encara recorda la seva primera classe d’alemany. Tot i que no sap per què va decidir-se a estudiar aquest idioma desconegut a segon d’ESO, a hores d’ara reconeix que aquella decisió li va canviar la vida. Qui li havia de dir, fa deu anys, que aquella decisió traçaria la trajectòria del seu futur. Una dècada després, la Berta acaba de comprar-se un bitllet, només d’anada, a Berlín. (llegir més…)

Xarxa de Centres per a Igualtat

La regidora de l’Ajuntament de Reus de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha lliurat aquest dimarts, 7 de novembre, als representants dels instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater els primers segells que els reconeix com a membres de la Xarxa Centres per la Igualtat.

Amb el lliurament del segell, l’Ajuntament de Reus reconeix públicament els centres que han adquirit el compromís per assolir la igualtat entre dones i homes, la eradicació dels micromasclismes, actituds sexistes i androcèntriques, violència masclista, etc…

Més informació a “Notes de Premsa” de l’Ajuntament de Reus…