PREINSCRIPCIÓ curs 2018-2019

(premeu a sobre per veure tota la informació)

El procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria s’iniciarà la segona setmana d’abril. El període de presentació de sol·licituds serà del 13 al 24 d’abril.

Dilluns 9 d’abril a la tarda de 15 a 17h. i dimarts 10 d’abril al matí de 9 a 11h farem una reunió informativa i  obrirem les aules a les famílies (especialment de P-3) que vulgueu visitar-nos abans de la preinscripció.

 

 

Save

8 de març, dia internacional de les dones

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació juntament amb els homes en l’àmbit laboral, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s’ha vingut estenent, des de llavors, a nombrosos països.

El 1972 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar 1975 Any Internacional de la Dona i el 1977 va convidar a tots els Estats a declarar, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la dona i la Pau internacional

 

A l’escola hem fet aquestes activitats per treballar el tema:

P4 P5
Hem treballat el conte “Rinxols d’ós” per treballar els estereotips sexistes. Hem fet rotllana i hem debatut. Han sortit coses molt interessants, ja que fins i tot a aquestes edats ja tenen instaurat “què és de nenes i què és de nens”. Cal continuar treballant dia a dia en les actituds masclistes que es veuen dia a dia a l’aula.

 

A P5 vam explicar el conte EN MAX I ELS SUPERHEROIS, un nen que sentia una gran admiració per tots els superherois i que el seu preferit era ni més ni menys que una superheroïna! Els seus amics no ho entenien però ell ho tenia molt clar, ella era la millor de tots. La sorpresa final del conte va ser quan vam descobrir que aquesta superheroïna tan fantàstica era una persona molt propera, algú que sempre estava al seu costat: la seva mare…

Els nens i nenes coneixien altres superheroïnes, com la Ladybug, tenien clar que les noies podien ser tan superheroïnes com els nois, i que podien fer les mateixes coses!

 

1r 2n 3r
Nosaltres hem tractat el tema de les joguines a partir de la lectura d’aquest conte.

Realment les joguines estan fetes per a nens o per a nenes?
UN CONTE PER A CRÉIXER EN LA IGUALTAT.

(al nostre bloc de 1r us en parlem amb més detall)

 

A castellà hem treballat el conte de Rosa Caramelo de l’Adela Turín.


A 3r vam parlar sobre les feines de casa. Vam contestar unes preguntes sobre qui feia cada feina a casa.

Després ens vam adonar que en la majoria de cases, la mare és la que fa més feines i que hi ha feines que només fan els pares i d’altres que només fan les mares.

Finalment vam concloure l’activitat reflexionant sobre si hi ha feines per pares i feines per a mares.

4t
 A 4t primer vam estar reflexionant sobre el Dia Internacional de les Dones. Després per grups vam fer una graella de les feines de casa i com les repartim cadascú.

Finalment, vam buscar informació sobre diferents dones importants: científiques, esportistes, astronautes, escriptores, polítiques.

 Vam fer una enquesta sobre qui feia més tasques domèstiques a casa. I després vam fer un gràfic de barres…

 

També vam mirar anuncis de televisió sexistes i vam fer un debat.

Els alumnes de 6è hem creat uns cartells en motiu del dia internacional de la dona.

Hem volgut expressar que les dones hem de tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats que els homes. No ens agraden les desigualtats. Són injustes!

 

Compartim amb vosaltres l’InfoK del dia 8 de març:

 

 

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (setmana del 12 al 16 de març)

Aquesta setmana els nens i nenes de P3 hem pintat amb els peus. Hem sentit sensacions diverses: la fredor de la pintura, les pessigolles al pintar-nos els peus…

 

Els de 3r hem participat al RODAJOC amb altres escoles. Aquest curs la trobada s’ha fet a Quart.

Aquest divendres s’ha jubilat la Ma Àngels Rosés, mestra de l’escola des del setembre de 1984, i els mitjans hem muntat un Ambient especial, l’AMBIENT DE LA MA ÀNGELS on hem pogut compartir la tarda amb ella, fer-li dibuixos, fer-nos fotos…

Des de la societat catalana de Matemàtiques s’organitzen les proves CANGUR per alumnes de  5è i 6è. Hem participat!

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (setmana del 5 al 9 de març)

A P5 cada setmana fem tallers de creativitat, d’expressió corporal, de llum i ombres i d’experimentació.

Aquesta setmana hem fet fang en un dels tallers de creativitat i a l’aula de llum hem dibuixat a la taula de llum, hem experimentat amb pintura fluorescent i hem jugat amb uns cotxes lluminosos.

 

 

A primer estem treballant el projecte de QUI SÓC JO i ens expliquem qui és la nostra família, què ens agrada, com som físicament… Aquests dies estem descobrim com podrem saber a finals de curs si hem crescut.

 

A 5è treballem, per grups, llengua manipulativa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com sabeu, aquesta setmana s’ha celebrat el Dia Internacional de les Dones. A l’escola n’hem parlat a les aules. Estem preparant un article on us explicarem què hem fet a cada curs.

 

Concurs de dibuix del Banc d’Aliments

Com cada curs, els grans de l’escola participem al concurs de dibuix que organitza el Banc d’Aliments.

Dos companys de l’escola han guanyat en les seves categories:

 

La Rania Nati de 5è ha guanyat en la categoria de 5è amb aquest dibuix:

L’Iker Albacete de 6è ha guanyat el primer premi en la fase de concurs de les comarques gironines i el seu dibuix va al concurs estatal del Banc d’Aliments, que es celebrarà a l’estiu, representant Girona.

Per veure la resta de dibuixos guanyadors de la província podeu anar al següent enllaç: DIBUIXOS

Si voleu veure les fotografies de l’entrega de premis i els nostres guanyadors amb les seves copes aneu al següent: PREMIS

Enhorabona de part de tota la Comunitat Educativa!

AQUESTA SETMANA A L’ESCOLA… (setmana del 26 de febrer al 2 de març)

Composicions d’hivern després de la nevada d’aquesta setmana. Diferents materials però un sol color. El blanc com a color predominant.

Són uns artistes aquests nens i nenes de p4.

 

Els de 3r aviat participarem de la trobada RODAJOC amb altres escoles. Aquestes setmanes juguem a jocs tradicionals d’altres països.

Aquí juguem al futbol xino!

Els grans gaudim amb la biblioteca de l’escola

 

 

 

 

 

 

 

Les companyes i companys de 6è, estem escrivint un poema pel Concurs Literari de Llagostera i fent el punt de llibre pel concurs de Punts de Llibre de la Biblioteca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els de 5è hem fet diverses activitats aquesta setmana:

Hem presentat als companys les maquetes construïdes del nostre entorn natural:

 

 

 

 

 

 

Estem fent el projecte de la prehistòria, i entre d’altres activitats, hem anat a la biblioteca a recollir informació: