Jana Brusés, Premi Pissiganya de poesia d’Òmnium Cultural

Jana Brusés Cortada, finalista i guanyadora del 2n premi Pissiganya de poesia, el més important guardó escolar de les lletres catalanes.

En la festa celebrada al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona aquest divendres 25 de maig s’han donat a conèixer els guanyadors de la 12a edició del Premi Sambori de narrativa i la 7a del Pissiganya de poesia.

Els dos guardons tenen com a objectiu reconèixer els valors emergents de les lletres catalanes. Un total de 30 alumnes acompanyats per les seves famílies i representants dels centres educatius han rebut el reconeixement d’Òmnium Cultural.

En l’àmbit dels Països Catalans, fins a 130.000 alumnes participen en la festa literaia d´El Tinter, un fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

En els premis Pissiganya de poesia textual i visual han participat 18 mil alumnes d’autors d’entre 6 i 18 anys, repartits en sis categories. La Jana Brusés Cortada, alumne de l´INS de Vilafant, ha obtingut el 2n premi d´entre 2000 participants en la seva categoria de 1r cicle d´ESO.

“Un projecte col·lectiu per incentivar la creació literària en català a l’escola”, en paraules del vicepresident Marcel Mauri de los Ríos, qui ha reivindicat els guardons en un context com l’actual “en què alguns no els agrada que s’eduqui en llibertat i en el pensament crític”. En aquest sentit, el vicepresident ha posat en valor la feina dels mestres i docents, i els ha enviat un agraïment especial “en un any que no ha estat fàcil i on alguns han volgut posar en dubte la feina imprescindible que fan”. Marcel Mauri ha esperonat tots els participants a seguir llegint i seguir descobrint la literatura: “seguiu gaudint dels llibres, dels contes, que us faran lliures i persones compromeses amb l’entorn; i així contribuïm a que el nostre país i la nostra societat siguin una mica millor”. que el nostre país i la nostra societat siguin una mica millor”.  Us deixem el text de la poesia en aquest fitxer Quin cap

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>