Erasmus+: Second I-CAP Transnational meeting a Vilafant


L’Institut de Vilafant ha organitzat el segon Transnational Meeting de l’I-Cap, un projecte inscrit en el marc dels programes Europeus Erasmus+. Aquesta trobada s’ha portat a terme a l’Institut mateix i en el Centre de Recursos de l’Alt Empordà. L’alumnat i professorat de l’Escola d’hostaleria ha contribuït, amb la seva professionalitat, a fer més agradable i profitosa, gastronòmica i alhora culturalment parlant, l’estada de les vuit institucions dels diferents països Europeus implicats.
Els participants en aquesta trobada transnacional a Figueres, tant estudiants, com professors, com experts en diversos temes rellevants pel projecte, venen de països tan diversos com Hongria, Grècia, Regne Unit o Romania. Dins l’àmbit de la millora educativa, focalitzada en empoderar a l’adolescent perquè segons preferències, interessos, motivacions i aptituds trii el què i el com aprendre, el tema principal de la reunió ha estat el seguiment dels diferents subprojectes implicats que conformaran part dels resultats pràctics finals del programa.
Els alumnes de segon d’ESO de l’Ins Vilafant, ja havien fet un treball de camp per analitzar i descobrir quina tasca d’innovació volien tirar endavant. L’expert danès, Jan Gejel, va presentar les “regles de joc” als estudiants dient: “els projectes s’han de modelar perquè siguin quelcom real, un aspecte a millorar dins la nostra societat, ni massa petit, ni massa ambiciós, i que sobretot mereixi un respecte dins la comunitat on vivim”. La dificultat d’un projecte d’aquesta magnitud rau en què els adolescents necessiten immediatesa i, treballar en projectes reals, requereix tot el contrari, paciència, recursos humans, temps, recursos materials i molt treball d’organització. Segons els doctors i especialistes en educació i pedagogia de la Universitat de Glocester “s’ha d’ensenyar als adolescents a prendre decisions i sobretot tolerar la frustració que suposa aquesta innovadora manera de treballar”.
És doncs en aquesta direcció que l’Institut de Vilafant vol seguir treballant per ajudar els seus estudiants a ser ciutadants amb criteri, responsables i emprenedors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>